IMG_4537

Tudi v tem študijskem letu je na Univerzi v Mariboru v naši organizaciji potekala Univerzitetna športna liga za prvaka UM. S finalnimi tekmami ter podelitvijo nagrad smo letošnjo ligo včeraj uspešno zaključili in dobili najboljše ekipe naše univerze.

 

V ligi je letos sodelovalo 14 fakultet oz. 36 ekip. Tekme so, že tradicionalno, za študente potekale v nogometu, košarki in odbojki, za študentke pa v odbojki. Vse tekme so potekale v UŠC Leona Štuklja, prav tako se je tam odvijal finale.

Več fotografij iz finala si lahko ogledate na Facebook strani!

Študentke so med seboj tekmovale v odbojki. Ponovno so zmago domov odnesle punce iz Medicinske fakultete ter ubranile naslov iz lanskega leta in predlanskega leta. Drugo mesto so zasedle punce iz PEF, tretje pa so bile študentke Filozofske fakultete.

resized_IMG_4613

resized_IMG_3935

 

 

 

 

 

 

 

Prav tako so v odbojki tekmovali študentje. Prvo mesto so si v napeti in tesni tekmi z Pedagoško fakulteto priborili odbojkarji FERI. Drugi so bili že omenjeni fantje iz PEF, tretja pa ekipa EPF.

resized_IMG_4621

resized_IMG_4084

 

 

 

 

 

 

 

Prav tako so se fantje pomerili v košarki. Tretje mesto so, tako kot lani, zasedli košarkarji iz FERI-ja, na drugem mestu je bilo moštvo Medicinske fakultete, prvi so bili strojniki.

resized_IMG_4629

resized_IMG_4326

 

 

 

 

 

 

 

V zadnji tekmi večera – nogometnem finalu – sta se pomerili ekipa FKKT in ekipa EPF. Slednjim je uspelo in kemiki so s 3:0 morali priznati poraz. Tretje mesto so zasedli nogometaši iz Pedagoške fakultete.

resized_IMG_4634

resized_IMG_4452

 

 

 

 

 

 

 

REZULTATI:

– Odbojka – študentke: 1. mesto – MF, 2. mesto – PEF, 3. mesto – FF

– Odbojka – študenti: 1. mesto – FERI, 2. mesto – PEF, 3. mesto – EPF

– Košarka: 1. mesto – FS, 2. mesto – MF, 3. mesto – FERI

– Futsal: 1. mesto – EPF, 2. mesto – FKKT, 3. mesto – PEF

ČESTITAMO!

MVP v odbojki med študentkami je Eva Svatina, kapetanka ekipe MF, med študenti pa Alan Košenina (PEF) izmed  igralcev odbojke in Urban Rat (FS) izmed košarkarjev. Naziv MVP-ja je med nogometaši pripadel Alanu Hočevarju (EPF) , najboljši strelec celotne sezone pa je bil Gregor Nemec (MF).

IMG_4589

Tekmovalne ekipe ter zainteresirani navijači ste tisti, ki dokazujete, da je liga pomembna in da jo univerza potrebuje, zato se zahvaljujemo vsem tekmovalcem in tekmovalkam za njihovo požrtvovalnost in športni duh, vsem navijačem pa za podporo! Upamo, da se vidimo tudi v prihodnjem študijskem letu v enakem, če ne še večjem številu. :)

IMG_4642

Foto: Norman Fišer

0 komentarjev

    Napiši komentar