IMG_8758

S pestrim programom smo tudi letos obeležili 7. april, ki ga po svetu poznamo kot svetovni dan zdravja.

 

S projektom Teden zdravja smo želeli na Študentskem svetu Univerze v Mariboru študente predvsem spodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, pa tudi vzdrževanju telesne kondicije in razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja. Sicer se z različnimi športnimi aktivnostmi člani ŠSUM trudimo kolege osveščati o pomembnosti zdravja in zdravega življenjskega sloga tekom celega leta, a v prvem tednu aprila smo že tradicionalno pripravili zgoščen in raznolik program.

IMG_0333

15

 

 

 

 

 

 

Med drugim so študenti lahko preizkusili zorbing, trampoline, plezali in plavali, spoznali osnove samoobrambe, aikida, plesa ob droge in aerial joge. Prav tako je bilo letos na programu zanimivo predavanje s področja zdrave prehrane, obnovili smo temeljne postopke oživljanja. Pozabili pa nismo tudi na duševno zdravje – izvedli smo delavnico sprostitvene meditacije in hipnoze. Veseli smo, da se je aktivnosti udeležilo tudi veliko zaposlenih UM, saj tako vemo, da niso pozabili na nas in da so vsebine zanimive tudi njih, kljub temu, da so primarno namenjene študentom.

AerialYoga_Crnic15

IMG_0109

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9525IMG_9559

 

 

 

 

V sklopu tega tedna smo zaključili tudi letošnjo ligo ter podelili medalje in pokale najboljši ekipam! Več o finalu lahko preberete TUKAJ!

IMG_9287IMG_9391

 

 

 

 

 

Maja Žibert, predsednica Študentskega sveta Univerze v Mariboru je povedala, da je celotna ekipa vesela dobrega odziva in ponosna na projekt. “Skoraj na vseh aktivnostih, ki imajo omejeno število mest, so se le-ta zapolnila že zelo hitro po odprtju prijav. Kot vedno do sedaj, so bile tudi letos vse aktivnosti brezplačne. Študenti Univerze v Mariboru so s svojo udeležbo in interesom pokazali, da imajo razvit pozitiven odnos do zdravega načina življenja, ki ga želijo še dopolniti ter nadgraditi,” je še dodala.

IMG_9873

_DSC2436

 

 

 

 

 

 

Albume z več fotografijami iz vsake posamezne aktivnosti najdete NA NAŠEM FACEBOOK PROFILU!

0 komentarjev

    Napiši komentar