subvencionirana_vozovnica IJPP

Tudi letos si lahko še pred začetkom novega študijskega leta uredite vozovnico za javni prevoz, ki vam bo olajšala pot med domom in fakulteto. Za uporabo javnega prevoza lahko pridobite tudi subvencijo, za katero lahko odslej vlogo oddate kar preko spleta!

 

Vsi študenti, ki ste od fakultete oddaljeni najmanj 2 km, ste upravičeni do koriščenja subvencioniranega javnega prevoza in vam je omogočen nakup subvencionirane enotne vozovnice integriranega javnega potniškega prometa (IJPP). Upravičenci lahko pridobite subvencionirano vozovnico v javnem linijskem avtobusnem, železniškem in mestnem prometu. Oddaja vlog za subvencionirane vozovnice za študijsko leto 2017/2018 je možna od ponedeljka, 21. septembra 2017, dalje. Cene vozovnic ostajajo enake kot v lanskem študijskem letu.

 

Odslej hitreje in preprosteje do subvencionirane vozovnice

Ministrstvo za infrastrukturo je predstavilo novost na področja subvencioniranih prevozov za mlade, ki bo ponujena že za prihajajoče študijsko leto. Po tem, ko je bila v preteklem letu uvedena subvencionirana enotna vozovnica integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) za dijake in študente, ki je mladim omogočila dostopnejši in časovno ugodnejši javni prevoz med domom in fakulteto, se letos uvaja še ena novost, ki bo še dodatno poenostavila celoten proces. Za subvencionirano vozovnico bo odslej možno zaprositi kar preko spleta, s pomočjo elektronske vloge za pridobitev subvencionirane vozovnice, za podaljšanje veljavnosti  oz. za spremembo vozovnice iz preteklega študijskega leta. Nič več gneče in čakanja v vrstah na prodajnih mestih prevoznikov!

Vloga je dostopna na portalu e-uprava, kjer boste lahko upravičenci oddali želeno vlogo. Identifikacija poteka s pomočjo digitalnega potrdila. Po uspešni oddaji in odobritvi vloge boste prejeli šifro vloge, s katero boste lahko opravili spletni nakup subvencionirane vozovnice (samo pri ponudnikih, ki to omogočajo) ali pa subvencionirano vozovnico kupili na prodajnem mestu.

e-uprava_subvencionirane_vozovnice1

 

Do subvencionirane vozovnice brez digitalnega potrdila

Če digitalnega potrdila nimate, lahko vlogo oddate po starem postopku. Vlogo, ki jo najdete na spodaj navedenih spletnih straneh, lahko izpolnite v elektronski obliki ali pa jo natisnete ter izpolnite ročno. V obeh primerih ne pozabite vloge podpisati! Izpolnjeno in podpisano vlogo lahko nato potrdite na svoji fakulteti ali pa k njej priložite potrdilo o vpisu. Nakup na prodajanih mestih je možen ob ustrezno izpolnjeni vlogi z osebnim dokumentom.

 

Več informacij je dostopnih na:

0 komentarjev

    Napiši komentar