Gremo na prvi rok 2017_1

Sinoči je Študentski svet Univerze v Mariboru z že tradicionalno prireditvijo Gremo na prvi rok 2017 otvoril začetek novega študijskega leta. Nepozabno večerno rajanje v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v družbi odličnih glasbenih gostov je študentom dalo energijo in zagon za uspešno opravljanje prihajajočih študijskih obveznosti.

Množico študentov sta s svojimi hiti in priredbami vsem znanim pesmi dodobra ogrela brata popularnega slovenskega dua BQL. Za njima so oder prevzeli Vlado Kreslin in Mali bogovi, ki so zaigrali prav vse svoje največje uspešnice in poskrbeli za odlično vzdušje. Kmalu po polnoči je zbrane študente z avtorskim rockom obnorela dobro poznana skupina Dan D. Za nepozabno zabavo do sredinih jutranjih ur so poskrbeli vedno pozitivni, karizmatični in energični Mambo Kings.

Gremo na prvi rok 2017_2_BQL    Gremo na prvi rok 2017_3_Vlado Kreslin

»Študenti so mi obljubili, da se bodo tudi med letom udeleževali prvih rokov. A če primerjam tiste med letom in tega od včeraj, je bil naš nekaj zares posebnega. Še primerjati se ne more s tistimi, ki so med letom. Bilo je super, nastopajoči in študenti so v dvorani UŠC Leona Štuklja pričarali nepozaben večer. Dogodek smo razprodali že prejšnji teden, verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Hvala vsem, spoštovani študenti, ki ste z nakupom vstopnice pomagali kolegom študentom, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Hvala vam v njihovem imenu. In srečno v prihajajočem akademskem letu,« je po uspešnem dogodku povedala Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.

Gremo na prvi rok 2017_4_Organizator Študentski svet Univerze v Mariboru    Gremo na prvi rok 2017_5_Dan D

Študentski svet Univerze v Mariboru je že peto leto zapored poskrbel za humanitarno noto prireditve. Izkupiček od vstopnic je tudi letos v celoti namenjen v dobrodelne namene. Gremo na prvi rok 2017 je tako študente mariborske univerze združil v humanitarni akciji »Študenti za študente«, s katero pomagajo študentom in študentkam Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo študijske obveznosti. Komu bo denarna pomoč dodeljena, je podrobneje opredeljeno v razpisu, ki je objavljen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Gremo na prvi rok 2017_6_Mambo kings    DSC_7747

Nina Krel, predstavnica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru, je na humanitarno plat prireditve zelo ponosna: »Veseli me, da je bil dogodek razprodan. Študentje so še enkrat pokazali svojo dobrodelnost. Verjamem, da so se udeležili dogodka zaradi zabave, vendar so s kupljeno karto omogočili lažji začetek novega študijskega leta študentom, ki si to res zaslužijo. Na razpis se je še vedno možno prijaviti, vse podrobnejše informacije pa najdete na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.«.

Video: Matjaž Koren
Foto: Blaž Črnič

« 1 of 2 »

0 komentarjev

    Napiši komentar