zamaski_plakat_Mark_ssum

Spoznaj Marka. Dečka, ki je zaradi zapletov pri porodu utrpel poškodbe možganov in bil diagnosticiran s cerebralno paralizo. Zaradi motenj v razvoju nujno potrebuje terapije in pripomočke, ki jih starša ne zmoreta nuditi. Z zbiranjem zamaškov lahko pomagaš Marku tudi ti! Poišči zbiralni koš in oddaj zamaške, saj prav vsak šteje.

 

Akcija zbiranja zamaškov za Marka

 

»Rodil sem se v 30. tednu nosečnosti in ob zapletu pri porodu sem ostal brez kisika. Posledica pa je poškodba možganov. Moja diagnoza je cerebralna paraliza – spastična dipareza. Zaradi motenj v razvoju potrebujem nevrofizioterapijo, terapevtsko jahanje, plavanje, Feldenkrais terapijo, različne pripomočke, ki mi jih starša ne zmoreta nuditi.

Mamica in očka sta se odločila, da bosta s pomočjo prijateljev zame zbirala zamaške. Pomagajte mi tudi vi! Prosim vas, če v zbirno škatlo odvržete zamaške od sokov, vode, mleka, tekočih jogurtov, čokoladnih namazov, šamponov, gelov za tuširanje, lakov za lase, deodorantov, tekočih pralnih praškov in čistil, mehčalcev, zdravil, oziroma vse tiste, ki imajo oznako PP ali PE oz. znak za reciklažo.

Iskreno se vam zahvaljujem za vsak odvržen zamašek.

Veselim se dne, ko me bodo moje nogice ponesle po svetu.«

Marku in njegovi družini bomo z zbiranjem zamaškov priskočili na pomoč tudi v Študentskem svetu Univerze v Mariboru, skupaj z vami, študentke in študenti! Poišči zbiralni koš in oddaj zamaške, saj prav vsak šteje.

Zbiralni koši se nahajajo:
– na fakultetah Univerze v Mariboru,
– v Univerzitetni knjižnici Maribor in
– v Študentskih domovih Univerze v Mariboru.

Denar od zbranih zamaškov bo Marku omogočil več nujno potrebnih terapij in pripomočkov. Vsi zamaški, tudi tisti, zbrani z našo pomočjo, bodo pripomogli k boljši prihodnosti Marka. Za vse uspehe smo zaslužni prav vsi, ki nesebično pomagamo in dokazujemo, da na tem svetu še obstajajo ljudje s srcem na pravem mestu.

S skupnimi močmi olajšajmo Marku življenje!

1 komentar

  1. Po več uspešnih akcijah zbiranja zamaškov s katerimi smo pomagali v našem okolju, še vedno zbiramo zamaške. Radi bi jih podarili tistemu, ki jih potrebuje.
    Zamaške lahko dvignete pri nas po predhodnem dogovoru.

Napiši komentar