Evropska mladinska nagrada Karla Velikega 2018

Od leta 2008 Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto vabita mlade iz vseh držav članic EU, naj predložijo projekte, ki jih vodijo mladi za mlade in ki kažejo na dejavno udeležbo v razvoju Evrope.

Mladi med 16. in 30. letom iz katerekoli države članice EU lahko predložijo projekte za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega.

Projekti se lahko predložijo posamezno ali še bolje v skupini. Projekti naj bi spodbujali evropsko in mednarodno razumevanje, krepili občutek skupne evropske identitete in povezanosti, bili zgled mladim v Evropi in opozarjali na praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost. Dosedanji dobitniki so nagrade prejeli za projekte, kot so mladinske izmenjave, dogodki na področju športa, umetnosti ali kulture, lahko pa so tudi v obliki spletnih projektov z evropsko razsežnostjo.

Nagrada za najboljši projekt znaša 7500 EUR, druga nagrada 5000 EUR, tretja pa 2500 EUR. Kot del nagrade bodo trije evropski nagrajenci povabljeni na obisk Evropskega parlamenta v Bruslju ali v Strasbourgu. Po en predstavnik vsakega od 28 nacionalnih nagrajencev bo za nekaj dni povabljen v Aachen, kjer se bo udeležil več dogodkov, vključno s podelitvijo mladinske nagrade, ki vedno poteka dva dni pred Vnebohodom, dnem, ko se podeljuje prestižna mednarodna nagrada Karla Velikega iz Aachna.

Rok za prijavo je 19. februar 2018.

Prijava in več informacij o nagradi so dostopni tukaj!

Foto: European Charlemagne Youth Prize

0 komentarjev

    Napiši komentar