Pioneers into practice

Odprte so prijave na program Pioneers into practice 2018, mobilni evropski program strokovnega razvoja za strokovnjake s področij povezanih s podnebnimi spremembami. Če ste pripravljeni razmišljati in delovati izven okvirjev in si želeti osvojiti nova znanja ter izkušnje ter prispevati h področju zmanjševanja podnebnih sprememb, je to pravi program za vas!

Program Pioneers into Practice je edini evropski program razvoja znanja, namenjen strokovnjakom s področja nizkoogljičnosti in ostalih področij, kakorkoli povezanih s klimatskimi spremembami. Profesionalni mobilni program Climate-KICa združuje strokovnjake iz industrije, podjetij, univerz, raziskovalnih ustanov, lokalnih uprav kot tudi neprofitnih in javnih organizacij.

climate-kic

Program se prične v maju s 3-dnevno Uvodno delavnico v Ljubljani, kjer boste prejeli znanja o sistemskih inovacijah s področja podnebnih sprememb in njihove blažitve. Razdeljeni boste v skupine, v okviru katerih boste delali na skupinskih projektih reševanja konkretnih okoljskih izzivov, pri čemer boste prejeli tudi mentorsko pomoč. Septembra/oktobra boste šli na strokovno izmenjavo (placement) za 4-6 tednov h gostiteljski organizaciji, ki je lahko v Sloveniji ali v tujini (v eni od 17ih v PiP program vključenih Evropskih držav). Novembra se program zaključi z 2-dnevno Zaključno delavnico v Ljubljani.

Kot pionirji se lahko prijavijo diplomanti relevantnih področij (okoljevarstvo, trajnostni razvoj, mobilnost, en. omrežja, gradbeni sektor, gospodarjenje z zemljo ter vodami) z vsaj dvema letoma delovnih izkušenj. Kritje potnih stroškov in stroškov nastanitve za pionirje v času trajanja programa v znesku 2000 EUR.

Prijave so odprte do 15. aprila 2018 do polnoči na spletni strani: https://pioneers.climate-kic.org.

Več informacij tukaj!

0 komentarjev

    Napiši komentar