InformativniDnevi2018_BC (36)

Minuli konec tedna so po vsej Sloveniji potekali Informativni dnevi, na katerih smo aktivno sodelovali tudi mi in študentski svetovi po članicah.

Študentski svet Univerze v Mariboru je tudi letos poskrbel za brezplačno avtobusno vožnjo do fakultet v mestu Maribor in letos kot novost še brezplačni prevoz do Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, ki se nahaja izven Maribora, v Hočah. Dijake smo na glavni železniški postaji sprejeli študentski predstavniki različnih fakultet in jim ob vožnji z avtobusom, ki jih je popeljal do posameznih fakultet, še dodatno predstavili študijsko ter obštudijsko življenje na Univerzi v Mariboru in jim bili na voljo za vsa vprašanja, ki se v tem obdobju pomembnih odločitev pojavljajo.

InformativniDnevi2018_BC (7)   InformativniDnevi2018_BC (3)

Člani študentskih svetov so v petek ob 10. uri in 15. uri ter v soboto ob 10. uri na posameznih fakultetah sprejeli bodoče študente. V petek pa je med 11.30 in 14. uro na Rektoratu Univerze v Mariboru potekal že tradicionalni dogodek »Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«. Na vseh dogodkih smo študenti  dijakom pomagali pri vprašanjih, povezanimi z vpisom, študijem, možnostih dodatnega izobraževanja, štipendiranjem, izmenjavami, zaposlitvami, bivanjem v študentskih domoviih in široki paleti obštudijskih aktivnostih.

InformativniDnevi2018_BC (41)   InformativniDnevi2018_BC (54)

Iskreno upamo, da se vidimo oktobra na “pozdravu brucem”!

Foto: Blaž Črnič

« 2 of 2 »

0 komentarjev

    Napiši komentar