PoleDancing_BC

V Študentskem svetu Univerze v Mariboru se z raznimi športnimi aktivnostmi skozi vso leto trudimo študentom in študentkam približati pomembnost zdravja in zdravega življenjskega sloga. Ker pa 7. aprila obeležujemo svetovni dan zdravja, pa že tradicionalno organiziramo Teden zdravja, s katerim intenzivneje promoviramo pomen zdravega načina življenja in študentom ter študentkam ponujamo množico raznolikih in zanimivih brezplačnih aktivnosti.

Kot vsako leto smo tudi letos obeležili 7. april, svetovni dan zdravja, s sklopom aktivnosti, združenimi pod imenom Teden zdravja. Za študente in študentke smo pripravili pester in raznolik program, ki je vključeval za študente brezplačne aktivnosti, s katerimi jim želimo približati pomembnost zdrave prehrane, redne športne aktivnosti in pomembnost skrbi zase ter za svoje zdravje.​

Hipnoza_BC-2     plezanje (24)

Fitnes_BC-8     DSC_0173

V ponedeljek smo Teden zdravja otvorili z aktivnostmi aerial joga, predavanje o pomenu zdravega življenja z Nives Orešnik, plezanje in borilna veščina Aikido. V torek smo v dopoldanskih urah spoznavali OM Chanting, v popoldanskih urah pa po napetih bojih, ki so trajali vse od novembra, podelili odličja in nagrade najboljšim ekipam Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru. Katere so te ekipe, si lahko preberete tukaj! V sredo smo nadaljevali z aktivnostmi ples ob drogu, hipnoza, prikaz pravilne in varne vadbe v fitnesu za boljše rezultate in borilno veščino Aikido. Četrtek smo začeli z intenzivnimi skupinskimi vadbami LesMills, nato nadaljevali s sproščujočo meditacijo, samoobrambo za ženske in kickboxingom. Petek smo Teden zdravja zaključili z Barre Pilatesom z Nives Orešnik, plavanjem in aktivnostjo Onmat fit. Ves teden pa so študentje lahko izkoristili priložnost, da so si na svoji fakulteti izmerili telesno težo, telesno višino in krvni tlak.

meditacija (2)     PoleDancing_BC-11

krvni tlak (7)     IMG_6956

Študenti Univerze v Mariboru smo s svojo udeležbo in interesom pokazali, da imamo razvit pozitiven odnos do zdravega načina življenja, ki ga želimo še dopolniti ter nadgraditi V takšnem športnem duhu se ponovno vidimo naslednje leto!

Vabljeni, da si še več foto utrinkov iz Tedna zdravja 2018 ogledate na našem Facebook profilu!

0 komentarjev

    Napiši komentar