Krvodajalske akcije UM

Študentski svet Univerze v Mariboru je tudi letos v maju organiziral Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru, ki dvakrat letno potekajo že 13. leto zapovrstjo. Na akcijo so se odzvali številni študentje kakor tudi zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj pokazali, da nam čut do sočloveka in pomoči ni tuj.

Majske Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru so tokrat potekale v dveh terminih, in sicer v ponedeljek, 28. maja, na Tehniških fakultetah in dan kasneje, v torek, 29. maja, na Centru za transfuzijsko medicino UKC Mariboru. V ponedeljek je kri darovalo 61 krvodajalcev, v torek 56, kar pomeni, da je skupaj k tokratnim krvodajalskim akcijam pristopilo kar 117 krvodajalcev v dveh terminih. Zelo nas veseli, da so se študentje in zaposleni na oba termina odzvali v tako (rekordno) velikem številu. Veseli nas tudi dejstvo, da je med njimi več kot četrtina takšnih, ki je kri darovali prvič.

DSC_0050     DSC_0018

Za sodelovanje se zahvaljujemo študentom Medicinske fakultete, ki so bili prisotni na krvodajalskih akcijah v sklopu projekta Epruvetka. Na voljo so bili za vsa vprašanja glede krvodajalstva, darovanja kostnega mozga in organov ter za odvzem brisa darovalcem kostnega mozga.

DSC_0052     DSC_0041

Zahvala še enkrat vsem, študentom in zaposlenim Univerze v Mariboru, ki ste se odzvali akciji »Poženi srce, daruj kri« in ponovno dokazali, da nam čut do sočloveka in pomoči ni tuj. Hvala, da ste pognali svoja srca, darovali kri in pomagali reševati življenja!

 

Foto: Nina Katarina Bračko

« 1 of 2 »

0 komentarjev

    Napiši komentar