L’Oréal_Prize_for_Women_in_Science_Awards_Ceremony

UNESCO in L’Oreal tudi letos razpisujeta mednarodne nagrade Za ženske v znanosti ter nadaljujeta s spodbujanjem mednarodnega znanstvenega sodelovanja in udejstvovanja žensk v znanosti.

Gre za nagrade za življenjsko delo v okviru programa Za ženske v znanosti 2019 v višini 100.000 EUR, ki so namenjene izjemno uspešnim znanstvenicam s področja naravoslovnih znanosti in jih vsako leto jih prejme pet vodilnih znanstvenic, iz vsakega kontinenta po ena. Tokratni razpis je namenjen znanstvenicam s področja fizikalnih znanosti, matematike in računalništva (več informacij o razpisu Za ženske v znanosti). Dovolite, da vas opozorimo na pomen teh nagrad za življenjsko delo, saj sta v preteklih letih kar dve njihovi dobitnici prejeli po tem priznanju tudi Nobelovo nagrado.

Kandidatke lahko predlagajo univerze ali znanstveno-raziskovalne ustanove do 29. junija 2018. Vabimo vas, da predlagate primerno slovensko kandidatko prek spletne platforme: http://www.forwomeninscience.com.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vljudno prosi, da jih o vaši nameri za nominacijo obvestite. Prav tako so vam za vse dodatne informacije in pojasnila na razpolagi na e-naslovu: barbara.urbanija(at)gov.si.

csm_FWIS_logoSLO2016_large_844bdc0785

Za več informacij o razpisu si oglej videoposnetek L’Oréal Foundation o projektu L’Oréal-UNESCO For Women in Science.

0 komentarjev

    Napiši komentar