Delavnice Mehkih Veščin 2018, šsum

Konec maja smo za študente in študentke pripravili sklop delavnic mehkih veščin, s katerimi smo želeli študente opomniti, da veliko razliko na trgu dela lahko prinese prav obvladovanje mehkih veščin, kot so učinkovita komunikacija, čustvena inteligenca, upravljanje s časom ipd.

»Ljudje z enako formalno izobrazbo so različno uspešni. Ste se kdaj vprašali, zakaj je tako? Odgovor so mehke veščine. Mehke veščine so nekaj, česar se ne moramo naučiti v predavalnici in ravno zato smo se na Študentskem svetu Univerze v Mariboru odločili za organizacijo delavnic. Jasno je, da ena delavnica ni dovolj, da bi študenti osvojili določene mehke veščine, je pa dober začetek. Delavnice mehkih veščin bomo zagotovo ponovili, saj smo mnenja, da osvojitev mehkih veščin predstavlja dodano vrednost naših študentov – študentov Univerze v Mariboru,« je po uspešno izvedenih delavnicah povedala Monika Strauss, predsednica Stalne delovne komisije za študijske zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

DelavniceMehkihVeščin2018_1   DelavniceMehkihVeščin2018_2

Da bi študenti Univerze v Mariboru izboljšali svoje potenciale in bili še bolj uspešni, smo pripravili naslednje delavnice:

  • komuniciraj učinkovito,
  • v timu je vse lažje – kako izpopolniti timsko delo
  • bodi kreativen in inovativen,
  • učinkovito upravljanje s časom – uspešno dosezite zastavljene cilje.

Študentje so za delavnice pokazali velik interes, kar nas še posebej veseli, saj se vedno bolj zavedajo pomena mehkih veščin. Se vidimo ponovno na naslednjih delavnicah mehkih veščin!

 

Vabljeni k ogledu videov, kjer delodajalci iz prve roke predstavijo,
kako pomembne so mehke veščine pri iskanju zaposlitve!

0 komentarjev

    Napiši komentar