Cybersecurity Awareness Week

Grenoble-INP Esisar v sodelovanju z New York University v Valenciji v Franciji organizira evropsko različico  Cybersecurity Awareness Week. Dogodek je zasnovan kot tekmovanje študentov iz znanja računlaniške varnosti.  Tekmovanje je organizirano ločeno za dodiplomske, podplomske in doktorske študente. Potekale bodo 3 skupine tekmovanj – tekmovanje za raziskovalno delo, varnostni izziv in lovljenje zastave.  Nagrada za prvo mesto znaša 700€, za drugo 500€, za tretje pa 300€

Najboljše raziskovalno delo s področja cyber security

Študenti avtorji ali akademske skupine so vabljeni k prijavi nedavno objavljenih del na področju varstvenih tehnologij. Najboljši avtorji bodo prejeli nagradni izlet na Cybersecurity Awareness Week ter druge nagrade. Prijava je mogoča do 9. septembra 2018. Več informacij najdete tukaj.

Varnostni izziv

The CSAW Embedded Security Challenge je tradicionalno tekmovanje v hackanju strojne opreme. Študenti vseh nivojev študija se lahko na tekmovanju potegujejo za nagradni izlet in druge nagrade. Tematika letošnjega izziva je covert data exfiltration attacks against Internet-of-Things (IoT) smart light bulbs. Prijave na tekmovanje so odprte do 3. septembra. Več informacij najdete tukaj.

Capture the flag

Oblikovano kot tekmovanje začetnega nivoja, to tekmovanje od igralcev zahteva integracijo konceptov in razvijanje veščin. Izzivi posnemajo realne scenarije modeliranja računalniških varnostnih sistemov. Za uspešen zaključek mora ekipa demonstrirati razumevanje vlog in razvejanost računalniške varnosti v teh situacijah. Tematike vkjučujejo Pwnable, RE, Web, Crypto, and Forensics.

Več informacij o celotnem projektu lahko najdete tukaj.

CSAW

0 komentarjev

    Napiši komentar