Evropska noč raziskovalcev 2018 Varni z znanostjo

Kako je biti raziskovalec? Kaj vse raziskovalec pri delu počne? Kako usklajuje delo s hobiji in družino? Tudi letos bo zadnji petek v septembru potekala vseevropska Noč raziskovalcev, kjer lahko dobite odgovore na vprašanja o poklicu raziskovalca.

Osrednji dogodek projekta “Varni z znanostjo”, Evropska noč raziskovalcev, bo letos potekal v petek, 28. septembra 2018 v štirih krajih:

  • Mariboru,
  • Ljutomeru,
  • Kopru in
  • Izoli.

Dogodek je privlačen za vse, ki vas zanima, kako deluje in kaj znanost pomeni za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, saj vam pomaga spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Nenazadnje je tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev ter za sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju. Mladi si lahko odgovorite na vrsto vprašanj, kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino itd.

Program je zasnovan poljudno in je kljub znanstveni in raziskovalni naravi namenjen širši javnosti.​

Podrobneje o Evropski noči raziskovalcev 2018 in o programu preberite na: ern.um.siTukaj si lahko ogledaš projekte fakultet Univerze v Mariboru, ki bodo predstavljeni.

0 komentarjev

    Napiši komentar