Študentsko tekmovanje v raftih UM 2018, rafting, šsum

V petek, 29. junija, smo že tradicionalno, tik pred poletnimi oddihi, pripravili tekmovalno, zabavno, a sproščeno popoldne, ki je privabilo več kot 150 študentov in študentk – Študentsko tekmovanje v raftih Univerze v Mariboru. Prvo mesto je tokrat osvojila ekipa FKKT.

Tekmovanje je kot že tradicionalno potekalo v sklopu Festivala Lent in je privabilo številne športne navdušence kot tudi tiste, ki so v dobri družbi le želeli preživeti še zadnje trenutke pred skorajšnjim koncem študijskih obveznosti. Nekateri bolj, spet drugi manj izkušeni, a vsi motivirani, da se na progi od pomola pred Pristanom do Benetk čim bolje odrežejo.

Študentsko tekmovanje v raftih UM 2018 2   Študentsko tekmovanje v raftih UM 2018 3

Med več kot 150 študenti, ki so se zbrali na obrežju reke Drave, si je z odličnim veslanjem v predtekmovanju 8 ekip priborilo mesto v polfinalu in izmed teh še 4 ekipe v finalu. Najboljše tri ekipe so bile po tesnih rezultatih:

1. mesto: FKKT s časom 2:03,02

1.mesto Študentsko tekmovanje v raftih UM 2018.jpg

2. mesto: PIVOLJUBI 2.0 s časom 2:05,68

2.mesto Študentsko tekmovanje v raftih UM 2018.jpg

3. mesto: HITRI JANEZI s časom 2:11,21

3.mesto Študentsko tekmovanje v raftih UM 2018

Najboljše tri ekipe so prejele pokale, medalje in lepe nagrade! In sicer nagradni paket za tretjeuvrščene, vožnja s PohorJetom za drugouvrščene in obisk Pustolovskega parka Betnava za  prvouvrščene.

Po tekmovanju se je druženje nadaljevalo v Klubu KMŠ Maribor.

 

Video: Blaž Črnič

 

Foto: Nina Katarina Bračko

« 2 of 5 »

0 komentarjev

    Napiši komentar