Natečaj za mlade modne oblikovalce

Center mladih Koper, prostor za kreativno preživljanje prostega časa mladih, ki je pred dvema letoma začel delovati tudi na področju razvijanja visoke mode, s podporo Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana ponovno razpisuje nagradni natečaj, tokrat na temo »Etno v novi preobleki«.

Namen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modnem dogodku. Kolekcije oblačil bo ocenjevala strokovna komisija, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki iz področja modnega oblikovanja in predstavniki znamke Mercedez Benz. Najboljše kolekcije bodo dobile možnost predstavitve na modnem dogodku 21. septembra 2018 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo najboljšemu oblikovalcu podelila nagrado.

Letošnja tema natečaja »Etno v novi preobleki« predstavlja izhodišče za razmišljanje in ustvarjanje kolekcije, ki bo odražala kulturo, v kateri ste odraščali, v novi, sodobni preobleki.

Slovanska kultura dediščina je prežeta z bajeslovnimi bitji, miti, šegami, verskimi simboli in bogatim literarnim izročilom. Kateri je vaš (p)osebni simbol, ki navdihuje kolekcijo? Kakšno novo interpretacijo ali podobo ste mu nadeli? Kako lahko etno izročilo vpletemo v sodobne kose oblačil? Ste v načinu izdelave upoštevali kulturno dediščino?

Zmagovalec bo prejel strokovno nagrado komisijepredstavitev v reviji Elle in denarno nagrado v višini 700 evrov bruto.

Več o natečaju tukaj!

0 komentarjev

    Napiši komentar