NMN literarni in likovni natečaj 2018 na temo pomočnikov

Heroj, negativec ali nekaj vmes, vsakdo kdaj pa kdaj potrebuje pomočnika/sidekicka, da ga reši iz še posebej zagonetne situacije ali pa mu pomaga pri kakšnem še posebej plemenitem (ali morda izrazito neplemenitem) podvigu.

Letošnja tema literarnega in likovnega natečaja se dotika tistih, ki so velikokrat ključni za uspeh dogodivščine, a vse prepogosto prezrti. Marsikateri pribočnik glavnemu liku pravzaprav sploh omogoči, da ta postane heroj (ali pa zločinec). Ekipa NMN želi, da enkrat za spremembo spoznamo še njihovo plat zgodbe. Brez pomočnikov bi bile zgodbe velikokrat puste, če ne celo neizvedljive. Tokrat je torej čas, da sidekick-i postanejo legende!

Ekipa NMN želi, da ustvarite literarni/likovni izdelek, ki bo pokazal vaš pogled na pomočnike, njihovo vlogo, herojstvo, osebnost …

LITERARNI NATEČAJ

Pravila natečaja:

  • Iščejo se neobjavljene kratke zgodbe dolžine 1000–1500 besed.
  • Vaša zgodba mora imeti začetek in konec.
  • Vaša zgodba mora vključevati vašo fantazijsko ali znanstveno fantastično interpretacijo letošnje tematike: pomočnik / sidekick.
  • Sprejemajo se prispevki v slovenščini in angleščini.

Rok za oddajo prispevkov je 1. september 2018! Zgodbo pošljite po elektronski pošti na info@nmn.si s pripisom “Za literarni natečaj”.

Nagrade natečaja:
1. nagrada: kratek intervju in objava le-tega na naši Facebook strani, objava zmagovalnega izdelka na NMN strani in v reviji NMN, knjižna nagrada.
2. nagrada: objava zmagovalnega izdelka na NMN strani in v reviji NMN, knjižna nagrada.
3. nagrada: objava zmagovalnega izdelka na NMN strani in v reviji NMN, knjižna nagrada.

Več o natečaju tukaj!

 

LIKOVNI NATEČAJ

Pravila natečaja:

  • Sprejemajo se naslednje kategorije izdelkov: ilustracija, strip, kip (3D model).
  • Vaš izdelek mora vključevati vašo fantazijsko ali znanstveno fantastično interpretacijo letošnje tematike: pomočnik /sidekick.

Rok za oddajo prispevkov je 1. september 2018! Izdelke pošljite v obliki JPG dokumenta po elektronski pošti na info@nmn.si s pripisom “Za likovni natečaj”. JPG dokumenti morajo biti čim boljše resolucije (vsaj 240 dpi).

Nagrade natečaja:
1. nagrada: kratek intervju in objava le-tega na naši Facebook strani, objava zmagovalnega izdelka na NMN strani in v reviji NMN, izdelek bo razstavljen v board game cafeju Dobra Poteza, na Makkonu 2018, Meteoriti 2019 in SFeraKonu 2019.
2. nagrada: objava zmagovalnega izdelka na NMN strani in v reviji NMN, izdelek bo razstavljen tudi na Makkonu 2018, Meteoriti 2019 in SFeraKonu 2019.
3. nagrada: objava zmagovalnega izdelka na NMN strani in v reviji NMN, izdelek bo razstavljen tudi na Makkonu 2018, Meteoriti 2019 in SFeraKonu 2019.

Poleg tega bodo zmagovalci prejeli tudi materialne nagrade ob njihovi razglasitvi na glavnem odru, na samem dogodku pa bo ponovno potekala razstava izbranih izdelkov.

Več o natečaju tukaj!

0 komentarjev

    Napiši komentar