Odbojkarska ekipa študentk Univerze v Mariboru zasedla odlično 13. mesto na Evropskih univerzitetnih igrah1 – kopija

Ekipa študentk Univerze v Mariboru si je vstopnico na četrte Evropske univerzitetne igre priborila že leta 2017, ko je v Kopru na Državnem univerzitetnem prvenstvu ostala brez poraza. Letošnje evropske igre so tako že druge zapored, na katerih mariborski študentje zastopajo svojo univerzo.

Evropske univerzitetne igre (EUI), ki predstavljajo vrhunec študentskega športa na stari celini, so v letošnjem letu potekale med 15. in 28. julijem v univerzitetnem mestu Coimbra, ki je dobro poznano kot študentom prijazno portugalsko srednjeveško mesto. Tukaj so v času univerzitetnih iger potekala tekmovanja, na katerih so se študenti preizkusili v 14 različnih športih. Kar 3500 najboljših študentov in študentk iz celotne Evrope se je udeležilo tega pomembnega športnega dogodka.

Odbojkarska ekipa študentk Univerze v Mariboru zasedla odlično 13. mesto na Evropskih univerzitetnih igrah2    Odbojkarska ekipa študentk Univerze v Mariboru zasedla odlično 13. mesto na Evropskih univerzitetnih igrah1

Letošnje Evropske univerzitetne igre v odbojki, kjer so študentke Univerze v Maribora dosegle končno 13. mesto med najboljšimi ekipami Evrope, so se zaključile 20. julija 2018. ​Nekoliko nesrečen žreb v skupino C je ekipo odbojkaric UM v skupinskem delu tekmovanja razvrstil skupaj z ekipama Univerze iz Beograda in Univerze Aydin Instanbul, dvema močnima ekipama, ki sta se uvrstili v polfinale, beograjska celo v finale. Mariborske odbojkarice so z eno zmago po treh odigranih tekmah v skupinskem delu pristale na tretjem mestu. V nadaljevanju tekmovanja, po dnevu odmora za vse sodelujoče na letošnjem EUI v odbojki, ki ga je delegacija iz Maribora preživela na peščeni plaži ob Atlantskem oceanu v mestecu Figuiera de Foz, so se križale s četrto uvrščeno ekipo iz A skupine, univerzo iz Helsinkov, proti kateri so žal izgubile. Drugi dve tekmi sta bili veliko boljši. Na obeh so punce z visoko prednostjo nadigrale najprej ekipo Univerze iz Osla in v zadnji tekmi še Univerzo iz Porta ter si tako priigrale skupno 13. mesto.

Letošnjo delegacijo Univerze v Mariboru v odbojki so sestavljale, s trenerko in selektorico Iris Kaiser in kapetanko Špelo Majcen na čelu, Ana Babič, Barbara Petek, Hana Hochstatter, Iza Tovornik, Kaja Makoter, Kristina Kerbler, Marina Kaučič, Nadja Kosič in Nina Kovač ter sodnica Angelina Ajnihar. Ekipo sta spremljala vodja delegacije Jan Sredenšek in Klemen Šiško.

Odbojkarska ekipa študentk Univerze v Mariboru zasedla odlično 13. mesto na Evropskih univerzitetnih igrah4

»S puncami zaključujemo turnir v Coimbri. Odigrale smo par zelo dobrih tekem, ki nam bodo ostale v lepem spominu. S ponosom in dvignjeno glavo zapuščamo EUI in se veselimo naslednjih skupnih zmag in izzivov. Zahvaljujemo se vsem partnerjem in sponzorjem, predvsem pa Univerzi v Mariboru in Zdravi zabavi, ki sta omogočili, da smo se iger lahko udeležili,«​ je povedala kapetanka ekipe Špela Majcen.

0 komentarjev

    Napiši komentar