subvencionirana_vozovnica IJPP

Tudi letos si lahko še pred začetkom novega študijskega leta urediš vozovnico za javni prevoz, ki ti bo olajšala pot med domom in fakulteto. Za uporabo javnega prevoza lahko pridobiš tudi subvencijo.

Vsi študenti, ki imate prebivališče oddaljeno od fakultete vsaj 2 km, ste upravičeni do koriščenja subvencioniranega javnega prevoza in vam je omogočen nakup subvencionirane enotne vozovnice integriranega javnega potniškega prometa (IJPP). Upravičenci lahko pridobite subvencionirano vozovnico v javnem linijskem avtobusnem, železniškem in mestnem prometu, zato lahko vozovnico IJPP uporabljate za prevoz z vlakom, medkrajevnim avtobusom in mestnim avtobusom v Ljubljani in Mariboru.

Oddaja vloge preko spleta in osebna oddaja vloge za študente za novo študijsko leto 2018/19 bo možna od petka, 21. septembra 2018, dalje. Cene vozovnic ostajajo enake kot v lanskem študijskem letu.

 

Kako do subvencionirane vozovnice preko spleta?

Od lanskega študijskega leta so se gneče in dolge čakalne vrste na prodajnih mestih prevoznikov skrajšale z možnostjo oddaje vloge preko spleta. Tudi letos lahko z elektronsko vlogo urediš vse potrebno za pridobitev subvencionirane vozovnice, za podaljšanje veljavnosti oz. za spremembo vozovnice iz preteklega študijskega leta.

Identifikacija poteka s pomočjo digitalnega potrdila. Če še nimaš digitalnega potrdila, greš z osebnim dokumentom na najbližjo upravno enoto, kjer oddaš vlogo za pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila. V nekaj dneh prejmeš po fizični in elektronski pošti kode za prevzem

Z digitalnim potrdilom izpolniš e-vlogo, ki je dostopna na portalu e-upravaPo uspešni oddaji in odobritvi vloge boš prejel šifro vloge, s katero boš lahko opravil spletni nakup subvencionirane vozovnice (samo pri ponudnikih, ki to omogočajo) ali pa subvencionirano vozovnico kupil na prodajnem mestu.

Če že imaš elektronsko kartico, se bo enotna vozovnica avtomatsko naložila ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP. Če enotno vozovnico kupuješ prvič, jo fizično prevzameš na prodajnih mestih prevoznikov.

e-uprava_subvencionirane_vozovnice1

 

Kako do subvencionirane vozovnice na prodajnem mestu?

Če digitalnega potrdila nimaš, lahko vlogo fizično oddaš na prodajnem mestu. Vlogo, ki jo najdeš na spodaj navedenih spletnih straneh, lahko izpolniš v elektronski obliki ali pa jo natisneš ter izpolniš ročno. V obeh primerih ne pozabi vloge podpisati! Izpolnjeno in podpisano vlogo lahko nato potrdiš na svoji fakulteti ali pa k njej priložiš potrdilo o vpisu. Nakup na prodajanih mestih je možen ob ustrezno izpolnjeni vlogi z osebnim dokumentom.

 

Več informacij je dostopnih na:

0 komentarjev

    Napiši komentar