Študentski abonmaji Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor 3

Z začetkom študijskega leta se začenja vpis študentskih abonmajev Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor za novo sezono 2018/19. Za vas so tudi letos pripravili ugodno ponudbo, s katero vam želijo približati čudoviti svet dramske, operne in baletne umetnosti.

Slovensko narodno gledališče v Mariboru se nezadržno približuje svoji stoletnici. Od ustanovitve jeseni leta 1919 ves čas s svojo izvirno gledališko ustvarjalnostjo plemeniti mariborski, slovenski in mednarodni kulturni prostor ter premika meje mogočega – ne samo v uprizoritvenih umetnostih, ampak tudi v družbi, bodisi z idejami, kreativnostjo ali s svojim družbenim angažmajem.

V sezoni 2018/19 v študentskem abonmaju pripravljajo predstave, ki bodo pustile globok pečat in vnesle svežino v ustaljen vsakdan, morebiti pa bodo razkrile tudi kakšno novo spoznanje o življenju ter nas samih.

Opera in Balet študentski abonma ponuja Smrt v Benetkah v koreografiji nagrajenke Prešernovega sklada Valentine Turcu ob glasbi Gustava Mahlerja in po noveli enega največjih nemških literatov ter nobelovca Thomasa Manna. Sledi Mozartova spevoigra Ugrabitev iz seraja (Die Entführung aus dem Serail) z dirigentom Simonom Robinsonom in režiserjem Brunom Berger-Gorskim. Nato vas bo navdušil koreografski diptih s Horo v koreografiji Edwarda Cluga po glasbenem izročilu, ki ga neguje legendarna romunska zasedba Kvartet Balanescu, in Cantato v koreografiji Maura Bigonzettija, ki je prežeta z mediteranskim erosom ob melanholičnih zvokih italijanske etno skupine Assurd. Po večdesetletnem premoru se na mariborski oder vrača opera Umberta Giordana Andrea Chénier pod taktirko Lorisa Voltolinija in v režiji Sarah Schinasi. Kot že večkrat doslej, so tudi tokrat za konec sezone prihranili glasbeno-gledališki spektakel, Gounodevo veliko opero Faust, nastalo po znameniti istoimenski Goethejevi filozofski tragediji (dirigent Gianluca Martinenghi, režiser Pier Francesco Maestrini).

Študentski abonmaji Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor 1

Drama SNG Maribor ponuja kombinacijo izbranih dramskih del in imen režiserjev, ki zagotavljajo umetniško vznemirljivo in ustvarjalno pestro sezono, v kateri bo igralski ansambel lahko pokazal vse svoje izrazne potenciale, občinstvo pa bo lahko deležno visoke dramske umetnosti. Na sporedu so Somrak bogov v režiji zagrebškega režiserja Daliborja Matanića. Pod vodstvom mladega tržaškega režiserja Igorja Pisona sledi komedijska uprizoritev Butalcev Frana Milčinskega. Po filmu Popolni tujci režiserka Tamara Damjanović pripravlja komično dramo o razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone, režiser Matjaž Berger pa vas bo v Krilih golobice popeljal v vznemirljivo igro intimnih spletk, ujetih v ljubezenski trikotnik, po znamenitem romanu Henryja Jamesa. Za zaključek sezone boste lahko v režiji mojstra odrske umetnosti, Janusza Kice, videli postavitev enega najbolj znanih ameriških dramskih tekstov, Millerjev Lov na čarovnice.

V petih koncertih Simfoničnega cikla bo ob Simfoničnem orkestru SNG Maribor nastopilo nekaj mednarodno uveljavljenih slovenskih solistov in virtuozov.

Študentski abonmaji Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor 4

Pridružite se SNG Maribor v novi sezoni in skupaj odkrivajte nove zgodbe ob nepozabnih odrskih dogodkih. Vpis v abonmaje bo potekal:

– od 8. do 19. oktobra 2018 na Filozofski in Medicinski fakulteti ter

– od 8. do 26. oktobra 2018 pri gledališki blagajni SNG Maribor.

0 komentarjev

    Napiši komentar