Bližajo se volitve v študentske svete fakultet in Študentski svet stanovalcev Študentskih domov fe

V torek, 13. novembra, bodo potekale neposredne in tajne volitve v študentske svete fakultet in v Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru. Izkoristi svoj glas in izvoli predstavnike letnika na svoji fakulteti ter predstavnika študentskega doma! 

 

Zakaj so pomembne?

Študentski svet ima vsaka izmed fakultet Univerze v Mariboru, prav tako pa imajo svoj študentski svet stanovalci Študentskih domov Univerze v Mariboru.

Študentski svet fakultete je najvišji in edini predstavniški organ študentov na fakulteti. Člani študentskega sveta fakultete skrbijo za pravice študentov, sodelujejo v organih fakultete, organizirajo obštudijske aktivnosti za študente, ki nam popestrijo vsakdan, in ocenjujejo pedagoško usposobljenost profesorjev na fakulteti. Vsak študentski svet fakultete je sestavljen iz predstavnikov vsakega letnika, predstavnikov absolventov in predstavnikov doktorskih študentov.

Člani Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru skrbijo za pravice stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru, sodelujejo v organih Študentskih domov Univerze v Mariboru in organizirajo obštudijske aktivnosti za stanovalce. Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru je sestavljen iz predstavnikov študentskih domov.

Več o študentskih svetih lahko prebereš na: ssum.um.si/ss-fakultet.

 

Kdaj in kje potekajo?

Prvi krog volitev v študentske svete fakultet bo potekal na vsaki fakulteti v torek, 13. novembra 2018, od 9. do 16. ure. Prvi krog volitev v Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru bo potekal v vsakem študentskem domu v torek, 13. novembra 2018, od 9. do 16. ure. Morebitni drugi krog volitev se opravi v primeru, če kandidati prejmejo enako število glasov. Drugi krog bo potekal v sredo, 14. novembra 2018, od 9. do 16. ure.

 

Kdo ima pravico voliti in kdo kandidira?

Pravico voliti na svoji fakulteti ima vsak študent, ki ima na ta dan status študenta Univerze v Mariboru.

Pravico voliti v svojem študentskem domu ima vsak študent, ki ima na ta dan status študenta Univerze v Mariboru in status stanovalca.

Seznam kandidatur po članicah je na voljo tukaj!

 

Izkoristi svoj glas in izvoli predstavnike!

Bližajo se volitve v študentske svete fakultet in Študentski svet stanovalcev Študentskih domov    Bližajo se volitve v študentske svete fakultet in stanovalcev študentskih domov nov18

Več informacij o volitvah tukaj!

0 komentarjev

    Napiši komentar