Screenshot_2

Evropska vesoljska agencija je objavila razpise za mlade pripravnike za opravljanje pripravništva v mednarodnem okolju. Program traja eno leto in uspešnim prosilcem omogoča priložnost pridobiti dragocene izkušnje pri razvoju in delovanju vesoljskih misij.

Evropska vesoljska agencija (ESA) je objavila razpise za mlade pripravnike. Young Graduate Trainee  (YGT) program mladim nudi odlično priložnost, da po končani drugi stopnji študija opravljajo pripravništvo v mednarodnem okolju z izjemnimi delovnimi pogoji, ki jih nudi Evropska vesoljska agencija. Evropska vesoljska agencija izbranim pripravnikom krije potne stroške do njihovega delovnega mesta (in nazaj po končanem pripravništvu) in zdravstveno zavarovanje. Pripravništvo je seveda plačano, delno so kriti tudi stroški namestitve, pri delu pa vas usmerja in vam pomaga ESA tutor.

Kdo se lahko prijavi?

Kandidati morajo obiskovati zaključni letnik magisterija oz. so lahko pred kratkim dokončali študij te stopnje. Od kandidatov, ki še študirajo, se pričakuje, da bodo magistrsko delo in vse študijske obveznosti opravili še pred začetkom pripravništva v ESA. Kandidate, ki že imajo dokončan doktorski študij pa vabijo k sodelovanju v njihovem raziskovalnem programu (Research Fellowship programme).

Več o programu in kako se prijaviti, najdete na njihovi spletni strani. Področja, ki jih pokrivajo razpisi so raznovrstna in zato primerna za mlade z različnimi področji specializacije. V največji meri iščejo inženirje, fizike, informatike, naravoslovce, družboslovce in ekonomiste. Razpisanih je 122 različnih delovnih mest.

Kaj pridobite?

S pripravniškim programom boste pridobili dragocene izkušnje, ki so vam v prihodnje lahko v pomoč pri iskanju dela v evropski vesoljni industriji, raziskovalnih inštitutih in seveda v ESA. Njihov YGT program pa je zelo priljubljen tudi zaradi bogatih izkušenj življenja tujini ter dela v raznolikem in mednarodnem okolju.

Celoten razpis si lahko ogledate tukaj. Rok za prijavo je 16. december 2018, vsak posameznik pa se lahko prijavi le na eno razpisano mesto.

0 komentarjev

    Napiši komentar