44877123_1653001351472152_3778392604144566272_o

V mesecu novembru bo v Mariboru potekal enodnevni karierni sejem, ki ga že tretjič zapored organizira Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Območno obrtno – podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico in Univerzo v Mariboru.


V sodelovanju z izobraževalnimi zavodi in ustanovami, obrtniki, podjetniki, drugimi gospodarskimi subjekti ter javnimi institucijami bodo na sejmu predstavili priložnosti za karierni razvoj v  mestu in regiji. V lanskem letu se je obeh sejmov udeležilo več kot 5.000 obiskovalcev.

KOMU JE NAMENJEN

Osnovnošolcem, srednješolcem in študentom.

KAJ BODO VIDELI OBISKOVALCI

Vsak si želi dobro izbrati svojo nadaljnjo poklicno in karierno pot, to pa lahko stori le z dobrimi informacijami. Te lahko pridobite na Kariernem sejmu- sejmu poklicev in izobraževanja na katerem se bo predstavilo več kot 50 razstavljavcev.  Seznanite se lahko s potencialnimi delodajalci in možnostmi prvih zaposlitev ali opravljanja praks.

POSLANSTVO

Poslanstvo kariernega sejma je informiranje mladih o možnostih nadaljnjega kariernega razvoja, navdušiti mlade za poklice, ki so aktualni v gospodarstvu in omogočajo lažji prehod do zaposlitve. Poslanstvo Kariernega sejma je povezava med šolstvom in potjo do zaposlitve.

Karierni sejem bo potekal med 8. in 18. uro v športni dvorani Lukna v Ljudskem vrtu. Vstop na prireditev je prost. Več o dogodku lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

    Napiši komentar