Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru v decembru 2018 – Poženi srce, daruj kri!

Študentski svet Univerze v Mariboru tradicionalno pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« organizira krvodajalske akcije. Pridruži se nam v decembru in nekomu reši življenje!

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru bodo potekale v 4 terminih v Mariboru in 1 terminu v Ljubljani. Vsak lahko daruje na katerikoli terenski akciji ali odvzemu na CTM UKC Mariboru oz. Zavodu RS za transfuzijsko medicino:

  • v ponedeljek, 3. decembra 2018, med 9. in 13. uro na Tehniških fakultetah,
  • v torek, 4. decembra 2018, med 9. in 13. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor,
  • v ponedeljek, 10. decembra 2018, med 9. in 13. uro na Pedagoški fakulteti,
  • v torek, 11. decembra 2018, med 9. in 13. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor,
  • v četrtek, 13. decembra 2018, med 10.30 in 11.30 na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani.

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri – kar pomeni, da vsak dan potrebujemo med 300 in 400 krvodajalcev. Zato poženi srce, daruj kri in pomagaj rešiti življenja tudi ti!

Prosimo, da se na izbran termin krvodajalske akcije predhodno prijaviš:

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru potekajo že 13. leto zapored dvakrat na leto. Na njih tradicionalno združimo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagamo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo. Pridruži se nam tudi ti! Že nekaj decilitrov krvi lahko reši življenje!

Na krvodajalskih akcijah bo tudi Rdeči križ, ki bo sprejemal pristopne izjave za darovanje organov po smrti, prav tako pa bodo prisotni tudi študentje projekta Epruvetka, ki bodo na voljo za vsa vprašanja glede krvodajalstva, darovanja kostnega mozga in organov ter za odvzem brisa darovalcem kostnega mozga.

Krvodajalske_letak_1-(zadnja) – kopija

1 komentar

    Napiši komentar