Screenshot_2

Festival Vilinsko mesto 2018 bo potekal med 23. 11. in 30. 12. 2018 na dvoriščih, trgih in ulicah mesta Maribor. Glavno srečevališče vseh nas, ki iščemo prijetno razvedrilo v prijazni družbi, ob zgodbah spletenih okoli ognjišča, razpletenih v igranje, ples, branje, ustvarjanje, uživanje v glasbi, predstavah in filmih bo v VILINSKEM DVORU (Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30).

Vilinski dvor ponudi različne dejavnosti na VILINSKEM ODRU, v VILINSKI ČITALNICI IGRALNICI in v VILINSKIH DELAVNICAH.

Pri izvedbi festivalskih aktivnosti so jim v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom in na tak način prispevajo k skupnosti, obenem pa krepijo tudi svoj osebni in profesionalni razvoj.

Vključite se lahko v treh različnih vsebinskih sklopih:

  • VILINSKA ČITALNICA IGRALNICA vabi najmlajše na branje, igranje, raziskovanje in pravljico,
  • IZBA pripravlja dogajanje obarvano s kulturno dediščino in z rokodelstvom, s prikazih starih obrti – skupaj bomo ustvarjali, pekli, šlogali, gledali filme,
  • UMETNIŠKA SOBANA tematsko pokriva umetniške zvrsti, srečevanje tradicionalnih in sodobnih umetnosti, povezanih s tehnologijo.

K sodelovanju vabijo vse, ki bi si želeli postati prostovoljci in prostovoljke na festivalu Vilinsko mesto in tako ustvarjali praznično dogajanje v mestu, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. O točnih datumih in terminih dela se boste dogovorili med pripravami na prostovoljsko delo, ko boste skupaj naredili urnike za posameznega prostovoljca, prostovoljko.

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabijo na IZOBRAŽEVANJE ZA PROSTOVOLJCE, ki bo potekalo v ponedeljek, 19. 11., med 17. in 20. uro v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, Maribor). Del priprav na prostovoljsko delo je tudi sodelovanje in druženje na enem izmed Ustvarjalnih vrtiljakov za mlade, ki bodo potekali ob četrtkih med 16. in 19. uro. Udeležba na izobraževanju je obvezna, saj se bodo na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala boste sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Vilinsko mesto, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na Vilinskem mestu je starost vsaj 15 let.

PRIJAVITE se lahko do nedelje, 18. novembra 2018, s prijavnico na tej povezavi: https://goo.gl/forms/6oZXwefkSj9QsU2P2.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije lahko koordinatorko prostovoljcev in prostovoljk, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com.

Več informacij najdete tukaj.

0 komentarjev

    Napiši komentar