Banner_1-(Ljubljana)

Študentski svet Univerze v Mariboru tradicionalno pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« organizira krvodajalske akcije. V sodelovanju s Študentskim svetom FVV in Študentskim svetom FOV v decembru krvodajalsko akcijo organiziramo tudi v Ljubljani. Pridruži se nam in nekomu reši življenje!

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru bodo potekale v 4 terminih v Mariboru in 1 terminu v Ljubljani. V Ljubljani bo krvodajalska akcija potekala:

  • v četrtek, 13. decembra 2018, med 10.30 in 11.30 na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani.

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri – kar pomeni, da vsak dan potrebujemo med 300 in 400 krvodajalcev. Zato poženi srce, daruj kri in pomagaj rešiti življenja tudi ti!

Več o drugih termin krvodajalske akcije: http://ssum.um.si/2018/11/krvodajalske-akcije-univerze-v-mariboru-v-decembru-2018-pozeni-srce-daruj-kri/.

Prosimo, da se na krvodajalsko akcijo predhodno prijaviš:

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru potekajo že 13. leto zapored dvakrat na leto. Na njih tradicionalno združimo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagamo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo. Pridruži se nam tudi ti! Že nekaj decilitrov krvi lahko reši življenje!

Na krvodajalskih akcijah bo tudi Rdeči križ, ki bo sprejemal pristopne izjave za darovanje organov po smrti, prav tako pa bodo prisotni tudi študentje projekta Epruvetka, ki bodo na voljo za vsa vprašanja glede krvodajalstva, darovanja kostnega mozga in organov ter za odvzem brisa darovalcem kostnega mozga.

Krvodajalske_letak_1-(zadnja) – kopija

0 komentarjev

    Napiši komentar