V petek, 15. februarja, in soboto, 16. februarja, so na Univerzi v Mariboru in njenih članicah potekali Informativni dnevi, na katerih smo aktivno sodelovali tudi mi.

Dijaki so pred pomembno življenjsko odločitvijo – kateri študij izbrati? Da bi imeli na voljo čim več koristnih informacij, na osnovi katerih se bodo lažje odločili o svoji nadaljnji študijski in karierni poti, smo jim bili v sklopu Informativnih dni na voljo tudi študenti člani študentskih svetov fakultet in Študentskega sveta Univerze v Mariboru.  

Člani študentskih svetov fakultet so v petek ob 10. uri in 15. uri ter v soboto ob 10. uri na posameznih fakultetah sprejeli bodoče študente. Še dodatno pa je v petek med 11.30 in 14. uro na rektoratu Univerze v Mariboru potekal tradicionalni dogodek “Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?”. V sklopu vseh dogajanj na fakultetah in rektoratu smo študenti dijakom pomagali pri vprašanjih, povezanimi z vpisom, študijem, možnostmi dodatnega izobraževanja, štipendiranjem, izmenjavami, zaposlitvami, bivanjem v študentskih domovih in široki paleti obštudijskih dejavnosti.

Vsem dijakom želimo uspešno maturo in upamo, da se vidimo oktobra na “pozdravu brucem”!

Foto: Blaž Črnič