ZbiranjeSladkarijinIgrac2018_BC-3

Študenti in zaposleni Univerze v Mariboru smo v decembru ponovno sodelovali v dobrodelni akciji zbiranja sladkarij in igrač “Za igriv otroški nasmeh” ter darovali kri na krvodajalskih akcijah.

V prvi polovici decembra so potekale Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru pod sloganom “Poženi srce, daruj kri”. Potekale so v 4 terminih v Mariboru in v 1 terminu v Ljubljani. 3. decembra 2018 se nam je na Tehničnih fakultetah pridružilo 63 krvodajalcev, 4. decembra 2018 je bilo na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor 29 krvodajalcev, 10. decembra 2018 je bilo na Pedagoški fakulteti 43 krvodajalcev in 11. decembra je bilo na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor 13 krvodajalcev. Krvodajalska akcija je bila organizirana tudi v Ljubljani na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani. Skupno je bilo kar 148 krvodajalcev, od tega je bilo 37 krvodajalcev takšnih, ki so kri darovali prvič.

148 krvodajalcev na decembrskih krvodajalskih akcijah2    148 krvodajalcev na decembrskih krvodajalskih akcijah6

V prazničnem času pa nismo pozabili na tiste, ki jim v tem času ni bilo lahko. Dobrodelna akcija pod sloganom “Za igriv otroški nasmeh” je potekala že 6. leto zapored in to v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor, kjer smo uspešno zbrali stare in nove igrače ter sladkarije za otroke iz socialno ogroženih družin. Z zbranimi dobrinami smo v Domu ustvarjalnosti mladih obdarili otroke.

ZbiranjeSladkarijinIgrac2018_BC-11    ZbiranjeSladkarijinIgrac2018_BC-20

HVALA vsem, da ste dobrodelni! Še enkrat smo dokazali, da nam je še kako mar za stisko ljudi in da z velikim veseljem priskočimo na pomoč tistim, ki nas potrebujejo! 

Foto: Blaž Črnič, Maruša Lešnik

0 komentarjev

    Napiši komentar