V Študentskem svetu Univerze v Mariboru se z raznimi športnimi aktivnostmi skozi vso leto trudimo študentom in študentkam približati pomembnost zdravja in zdravega življenjskega sloga. Tudi letos smo že tradicionalno obeležili 7. april, ki ga poznamo kot svetovni dan zdravja. Med 8. in 11. aprilom smo nudili več kot deset raznolikih in zanimivih brezplačnih aktivnosti.

V okviru Tedna zdravja smo za študente in študentke pripravili pester in raznolik program, ki je vključeval brezplačne aktivnosti, s katerimi smo jim želeli približati pomembnost zdrave prehrane, redne športne aktivnosti in pomembnost skrbi zase ter za svoje zdravje.​

V ponedeljek smo Teden zdravja otvorili z aktivnostmi ples ob drogu, plezanje, ju-jitsu in se naučili osnov swing plesa. V torek smo v dopoldanskih urah prisluhnili predavanju Prehrana študenta: Hrana za možgane, v popoldanskih urah pa po napetih bojih, ki so trajali vse od novembra, podelili odličja in nagrade najboljšim ekipam Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru. Katere so te ekipe, si lahko preberete tukaj! V sredo smo nadaljevali z aktivnostmi onmat fit, protistresna meditacija, Ultimate frisbee in borilno veščino aikido. V četrtek smo Teden zdravja zaključili z aerial jogoplavanjem, samoobrambo za ženske in z intenzivnimi MIX treningi LesMills.

Študenti Univerze v Mariboru smo s svojo udeležbo in interesom pokazali, da imamo razvit pozitiven odnos do zdravega načina življenja, ki ga želimo še dopolniti ter nadgraditi. V takšnem športnem duhu se ponovno vidimo naslednje leto!

Vabljeni, da si še več foto utrinkov iz Tedna zdravja 2019 ogledate na našem Facebook profilu!