Študentski svet Univerze v Mariboru tradicionalno pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« organizira krvodajalske akcije. Pridruži se nam v decembru in nekomu reši življenje!

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru bodo potekale v 4 terminih. Vsak lahko daruje na katerikoli terenski akciji ali odvzemu na CTM UKC Mariboru:

  • v ponedeljek, 2. decembra 2019, med 9. in 12. uro na Pedagoški fakulteti, Fakulteti za naravoslovje in matematiko in Filozofski fakulteti.
  • v torek, 3. decembra 2019, med 8. in 12. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor,
  • v ponedeljek, 9. decembra 2019, med 9. in 12. uro na Tehniških fakultetah,
  • v torek, 10. decembra 2019, med 8. in 12. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri – kar pomeni, da vsak dan potrebujemo med 300 in 400 krvodajalcev. Zato poženi srce, daruj kri in pomagaj rešiti življenja tudi ti!

Prosimo, da se na izbran termin krvodajalske akcije predhodno prijaviš:

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru potekajo že 14. leto zapored dvakrat na leto. Na njih tradicionalno združimo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagamo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo. Pridruži se nam tudi ti! Že nekaj decilitrov krvi lahko reši življenje!

Na krvodajalskih akcijah bo prisoten tudi Rdeči križ, ki bo sprejemal pristopne izjave za darovanje organov po smrti. Prisotni bodo tudi študentje projekta Epruvetka, ki bodo na voljo za vsa vprašanja glede krvodajalstva, darovanja kostnega mozga in organov ter za odvzem brisa darovalcem kostnega mozga.

Vsak udeleženec krvodajalske akcije prejme tudi topel obrok!

Pomembno je, da se kot krvodajalec na odvzem krvi ustrezno pripraviš!
Pred darovanjem krvi se moraš počutiti zdravo in spočito. Ne prihajaj tešč, obvezno pojej nemasten obrok – kruh z marmelado, čaj, sadni sok ali kavo.