Inovacijski IT šprint Pošte Slovenije je dvodnevni dogodek, ki bo potekal 23. in 24. januarja 2020 v poštnem logističnem centru v Mariboru. To je tekmovanje v inovativnih rešitvah na naprednih servisih podprtih z umetno inteligenco, kjer bodo bodo programerji, dizajnerji in drugi tehnološki navdušenci ter inovativni posamezniki iskali nove tehnološke rešitve za izzive današnjega časa.

Na dogodku bo sodelovalo 60 izbranih posameznikov, ki bodo združeni v ekipe. Izbranih bo do 15 ekip s tremi do petimi člani. Prisotni bodo tudi mentorji iz najboljših tehnoloških podjetij in razvojnoraziskovalnih inštitutov, ki bodo zagotavljali učinkovit okvir za razvoj in prototipiranje prebojnih idej.

V dveh dneh intenzivnega dela, druženja in zabave bodo oblikovane ekipe razvijale inovativne rešitve s področja učenja in brezpapirnega poslovanja.

Tekmovanje je namenjeno predvsem študentom s tehničnimi znanji (programiranje, dizajniranje IT rešitev ipd.).

Glavna nagrada je sodelovanje na mednarodnem Hackathon-u v Parizu, ki bo 24. in 25. februarja 2020. Pokriti bodo vsi stroški poti in namestitve.

Najboljši bodo prejeli več kot za 8.000 evrov nagrad, vsi udeleženci pa bodo dobili tudi “goody bag”.

  1. Nagrada – udeležba na hackathonu v Parizu konec februarja 2020
  2.  Nagrada – električni skiro
  3.  Nagrada – Pametne zapestnice za ekipo

Prijave so odprte do 17. januarja 2020. Izbor ekip in posameznikov bo opravila komisija in seznam udeležencev objavila 20. januarja.

Več o samem dogodku in prijavah si lahko preberite tukaj.