Mladinski svet Slovenije išče enega mladega delegata/ko, ki bo v spremstvu dveh predstavnikov mladih in dvema predstavnikoma Urada Republike Slovenije za mladino na konferenci na Hrvaškem zastopal Slovenijo.

Evropska mladinska konferenca poteka vsakih 6 mesecev, v državi, ki je predsedujoča svetu EU in na njej sodelujejo predstavniki iz vseh držav EU. Na konferenci mladi in odločevalci skupaj oblikujejo ključna priporočila za izboljšanje stanja mladih, kar se na evropski ravni uresničuje na različne načine. Na takšen način mladim omogočijo vključenost v procese odločanja.

Letošnja konferenca bo obravnavala temo »Korak naprej za podeželsko mladino –  kako izboljšati pogoje za življenje mladih na podeželju?« in bo tokrat potekala med 9. in 11. marcem 2020 na Hrvaškem, natančneje v Zagrebu.

V kolikor se želiš prijaviti na Evropsko mladinsko konferenco, do ponedeljka, 3. februarja 2020, izpolni elektronsko prijavnico, kjer navedi, zakaj si primeren kandidat/ka za udeležbo na evropski mladinski konferenci in svoje izkušnje na področju mladinskega dialoga.

Za več informacij in morebitna pojasnila se lahko obrneš na naslov ana.stromajer@mss.si ali pokličeš na 01 425 60 55 (Ana).

Stroški nastanitve, prevoza in prehrane so kriti v celoti. Več informacij o evropski mladinski konferenci v Zagrebu in prijavnem procesu najdeš tukaj.