Rok za oddajo elektronske prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja je odprt na spletnem portalu http://portal.evs.gov.si/bivanje/, do 17. avgusta 2020.

Študenti lahko oddajo elektronsko prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja na portal eVŠ:
  • s kvalificiranim digitalnim potrdilom se obrazca po pošti ne pošilja, temveč se prošnjo odda v eVŠ do 17. 8. 2020. Po pošti se mora priporočeno poslati ali osebno oddati v času uradnih ur pisarni za študentske domove v visokošolskem središču v Mariboru tiste priloge k prošnji, ki se jih v prošnji označi, da jih bo vlagatelj oddal po pošti (na prilogi mora biti naveden sklic na št. prošnje) ali
  • z uporabniškim imenom in geslom (brez kvalificiranega digitalnega potrdila) se mora podpisan obrazec prošnje, izpolnjene v eVŠ do 17. 8. 2020, s prilogami poslati priporočeno po pošti ali osebno oddati do 21. 8. 2020, v času uradnih ur Pisarni za študentske domove Maribor!, ali po novem
  • z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture AAI-račun (za novince: digitalna identiteta ista s katero ste se vpisali na Univerzo v Mariboru; za študente UM: digitalna identiteta um.si) – obrazca se po pošti ne pošilja, temveč se prošnjo odda v eVŠ do 17. 8. 2020. Po pošti se mora priporočeno poslati ali osebno oddati v času uradnih ur pisarni za študentske domove v visokošolskem središču v Mariboru tiste priloge k prošnji, ki se jih v prošnji označi, da jih bo vlagatelj oddal po pošti (na prilogi mora biti naveden sklic na št. prošnje).

Ob oddaji vloge na portalu eVŠ sledite navedenim navodilom, v zvezi s prijavo. Obvezna so soglasja študenta in družinskih članov k pridobitvi dohodkov v letu 2019 in priložite morebitno dokazilo o višini preživnine, rejnine za leto 2019 ter morebitno dokazilo o pridobljenih dohodkih iz tujine za leto 2019 (ostalo v razpisu).

Nepravilno in nepravočasno oddane prošnje na pošto bodo zavržene, zato z oddajo prošnje ne odlašajte do zadnjega dne!

Prošnjo za sprejem oddajo tudi študenti, ki že bivajo v študentskih domovih, a so se med študijskim letom izpisali iz enega programa in vpisali na drug program ali so se zaposlili oziroma bivajo po ekonomski ceni.

Tehnično pomoč pri težavah z digitalnim potrdilom in elektronskim podpisom ter vsebinsko pomoč pri izpolnjevanju prošnje vam nudi Enotni kontaktni center: ekc@gov.si, tel.: 080 2002 (od 7.00 do 22.00 ure med delavniki).

Na dodatna vprašanja pa vam bodo prijazno odgovorili v Pisarni za študentske domove Maribor, tel.: 02 228 42 19, Službi za študentske zadeve, tel.: 02 228 42 21, Tajništvu, tel.: 02 228 42 00, umsd@um.si in referatih Študentskih domov Univerze v Mariboru.