Delovna komisija za socialne zadeve je stalno delovno telo študentskega sveta in je zadolžena za izvedbo različnih humanitarnih projektov, ki se izvajajo tekom celega leta.

 

Med najbolj odmevne projekte sodijo zagotovo krvodajalske akcije UM, ki vedno znova dokazujejo pripravljenost in nesebičnost mariborskih študentov. Letos smo še posebej ponosni na sodelovanje z NK Maribor in njihovo klubsko akcijo Vijol´čna je ljubezen večna. Že tradicionalno organiziramo akcijo zbiranja igrač in sladkarij »Za igriv otroški nasmeh«, vsako leto pa pripravimo tudi humanitarno noto vsem znanega koncerta »Gremo na prvi rok«.

V letošnjem šolskem letu si je komisija zadala nove izzive. Obeta se kar nekaj svežih projektov, predvsem na področju aktivnega povezovanja z najmlajšimi in mladimi po srcu. Pripravljamo projekte, s katerimi želimo študente UM spodbuditi še k večji medsebojni solidarnosti in krepitvi altruizma. Že nekaj časa poteka akcija zbiranja zamaškov za deklico s cerebralno paralizo, aktivno sodelujemo tudi pri pripravi Tedna zdravja. V maju poleg letnih krvodajalskih akcij načrtujemo tudi akcijo zbiranja šolskih potrebščin za socialno šibkejše otroke. Ponosni smo na uspešna sodelovanja z ostalimi humanitarno naravnanimi projekti oz. organizacijami, kot so Epruvetka, ZPM, …