Marec

Ali je kaj trden most?! 2018

Študentski svet Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM že 9. leto zapored organizira mednarodno tekmovanje AJKTM 2018 oz. »Ali je kaj trden most?! 2018, ki bo potekalo v Mariboru od 9. do 11. maja 2018.

Teconomy maribor

Vsi študentje tehniških, naravoslovnih in ekonomskih fakultet vljudno vabljeni na tradicionalni karierni sejem Teconomy 2018 v organizaciji društva IAESTE LC Maribor!

Spoznaj linkedin & prezi

ŠS FERI v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze v Mariboru za vse študente organizira v marcu dve zanimivi brezplačni delavnici...

Na sanjah svet stoji

SiNAPSA, slovensko društvo za nevroznanost, vabi na brezplačna predavanja, ki jih v okviru Tedna možganov organizira tretji teden v marcu (12.3.– 16.3.). Dogodki vsako leto potekajo v številnih krajih po Sloveniji.

Ebec challenge 2018

Si upaš sprejeti izziv? BEST Maribor za vse študente, željne pridobivanja novih znanj in izkušenj s področja inženirstva, organizira tekmovanje EBEC Challenge.

5. karierna tržnica v živo vabi!

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor in OS Ptuj, že peto leto zapored prireja dogodek na temo kariernih priložnosti za mlade. Karierna tržnica v živo študentom in diplomantom UM ter iskalcem zaposlitve omogoča priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci.

Za športne navdušence – just sport

Si eden izmed tistih študentov, ki poleg študija najde čas tudi za tek, kolesarjenje, plavanje, obisk fitnesa ali katerokoli drugo športno aktivnost, ki te veseli? Verjetno si tudi ti mnenja, da je ukvarjanje s športom pomemben del zdravega življenjskega sloga. Žal pa dandanes tudi na »rekreativce« preži nekaj, čemur pravimo doping …

Delavnice štipendije ad futura

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS bo organiziral delavnice za kandidate, ki se nameravajo prijaviti na 244. javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2018.

Februar

Misli eko, izmenjaj si obleko!

Ste se naveličali svojih oblačil, čeprav so še lepa in modna? Ste naveličani tudi trgovskih zvijač, ki vam želijo iz žepa iztisniti čim več denarja? Pridite na drugi CUNJAMI – izmenjevalnico oblačil za mlade. 

Uspešna kariera učitelja

Karierni center Univerze v Mariboru pripravlja poseben dogodek, namenjen visokošolskim sodelavcem in učiteljem ter študentom in diplomantom.

Uspešne ženske 2018

Sekcija Mladih projektnih managerjev vas vabi na že tradicionalno okroglo mizo Uspešne ženske 2018.

Zaženi svoj (energetski) start-up!

Naredi velik korak v svet energetike in energetskih podjetij - z lastnim zagonskim podjetjem! Montel Energetika.NET ob podpori organizacije WorldChicago pripravlja brezplačno delavnico Zaženi svoj (energetski) start-up, ki bo potekala 23. in 24. februarja!

Januar

Ebsco

​Univerzitetna knjižnica Maribor vas v sodelovanju s podjetjem EBSCO Information Services vabi na predstavitev informacijskih servisov podjetja EBSCO.

Knjižnica znanj

V organizaciji Mkc Maribor kot del projekta Delat grem bo ob koncu januarja potekal še zadnji dogodek v sklopu Knjižnice Znanj – v sredo, 31. januarja, v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Študent:um

Katero fakulteto in študijsko smer naj izberem? Kakšen je vpisni postopek? Kako je urejeno za bivanje v času študija? Kaj pa študij v tujini in obštudijske dejavnosti? Kakšne so moje zaposlitvene možnosti?

Mov’in europe teden

Mobilnost je način življenja. Smo prva generacija, ki ima priložnost študirat, delati in potovati po svetu. Si želiš več informacij o priložnosti študija in prakse v tujini? Potrebuješ motivacijo študentov, ki so že bili na mobilnosti? Potem naredi prvi korak in se pridruži na Mov'in Europe Tednu, kjer boš lahko stopil v stik s tujimi študenti, ki so na Erasmus izmenjavi v Mariboru, izvedel več o ESN društvu in ESN karieri, izvedel kaj več o Erasmus+ mobilnosti in štipendijah.

Zgodbe uspešnih kickstarterjev

V okviru sekcije Mladi projektni managerji (MPM), ki deluje pod okriljem Slovenskega združenja za projektni management, organizirajo dogodek Zgodbe uspešnih Kickstarterjev.
POKAŽI VEČ DOGODKOV