November

Dobrodelna akcija feri za živali

V času vse nižjih temperatur in bližajoče se zime Študentski svet FERI organizira dobrodelno akcijo zbiranja brisač, hrane, igrač in ostalih potrebščin za male živali.

Marš vabi na avdicijo

Bi rad soustvarjal medijske vsebine v varnem zavetju kreativnega kaosa? Izklesaj svojo radijsko osebnost in sezi do devete vasi! MARŠ spet vabi, priteguje in poučuje posameznike/-ce in skupine, ki imajo kaj povedati, da to povedo celemu Mariboru preko 95,9 MHz.

Zlate gazele slovenije

Slovenska gazela je izbor najboljših hitro rastočih podjetij. Pridruži se na okrogli mizi in izvedel boš, kaj od mladih diplomantov pričakujejo slovenske gazele!

Oktober

Karierni sejem

Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju 10. novembra organizira Karierni sejem - sejem vseh izobraževalnih programov, ki jih v Mariboru, Rušah in Slovenski Bistrici ponujajo srednje šole in Univerza v Mariboru. Šolam in univerzi se pridružujejo še podjetja, ki v mladih vidijo potencial ter Zavod za zaposlovanje Slovenije.

6. šahovski turnir ukm

Univerzitetna knjižnica Maribor v okviru »Študentskega oktobra 2017« vabi vse ljubitelje šaha, da se v petek, 27. 10. 2017, udeležijo 6. šahovskega turnirja UKM, ki bo potekal od 17. ure naprej v avli UKM!

Sociodan 2017

Vrača se dan odprtih glav! Študenti sociologije mariborske filozofske fakultete v sodelovanju s Študentskim svetom Filozofske fakultete ponosno napovedujejo drugi Sociodan.

Kako si? omrežen

Smo omreženi, ali le zgolj ujeti v mrežo? Pridi in poišči odgovor na dogodkih Kako si? Omrežen.

Študentska izimenjava

Si naveličan/a katere od svojih majic ali morda hlač? Pa še vedno izgledajo kot nove? Si želiš kakšen nov kos oblačila?

September

Študentski oktober v ukm

Univerzitetna knjižnica Maribor vse študente vabi na aktivnosti, ki bodo potekale v okviru Študentskega oktobra v UKM 2017.

Slovenian case challenge

Si pripravljen na izziv? Izstopi iz množice in pokaži svoje znanje večjim slovenskim podjetjem. Slovenian Case Challenge 2017 je projekt, kjer študentje različnih fakultet rešujejo realne primere oziroma poslovne izzive večjih, uspešnih slovenskih podjetij.

Jesenska debatna šola

Debatno društvo Univerze v Mariboru vabi na jesensko debatno šolo 2017! Debatna šola bo potekala prvi vikend oktobra, 7. in 8., v prostorih Mestnega Mladinskega Sveta Maribor.

Creative shock

Creative Shock 2017 je mednarodno tekmovanje s področja družbenega podjetništva in odlična priložnost, da uporabiš in obogatiš svoja znanja.

Konferenca razvijalcev iger

Društvo razvijalcev iger Slovenije - Games Slovenia - prireja že tretjo celodnevno poslovno konferenco s področja razvoja digitalnih iger, ki bo potekala 30. septembra 2017 v prostorih Four Points by Shearton Ljubljana Mons Hotel.

Nefiks zaposlitvene rešitve

Nefiks zaposlitvene rešitve so brezplačna usposabljanja za mlade iskalce zaposlitve, ki jim podajajo veščine za vstop na trg dela ter konkretne izzive z delodajalci.

Delavnice: akademska integriteta

13. in 14. septembra bo v okviru Erasmus+ projekta European network of academic integrity organiziran dogodek Joint staff training event, ki je namenjen zaposlenim in študentom na akademskih inštitucijah, da se bolje spoznajo s temami, vezanimi na akademsko integriteto.

Sofia urban challenge

Dogodek Sofia Urban Challenge je odlična priložnost za vse, ki ste izvirni, kreativni in inovativni ter se ukvarjate s tematikami, povezanimi z onesnaženostjo zraka.

Mesec e-izobraževanja

V času od 11. septembra do 11. oktobra 2017 bo na Univerzi v Mariboru potekal Mesec e-izobraževanja, ki ga organizira Računalniški center Univerze v Mariboru. V sklopu enomesečnega dogodka bodo izvedeni različni tečaji, delavnice in predstavitve, nekatere so namenjene tudi študentom. Urnik vseh aktivnosti je dostopen na spletni strani RCUM-a​.
POKAŽI VEČ DOGODKOV