evropska_noč_raziskovalcev

Vseevropska Noč raziskovalcev (Researchers’ Night) se izvaja vsako leto v vseh državah članicah EU zadnji petek v septembru. Aktivnosti in dogodki so namenjeni promoviranju znanosti.

 

Projekt Noč raziskovalcev bo letos potekal v petek, 29. septembra. Dogodki se bodo zvrstili pod sloganom Znanost za življenje (Science for Life). V Sloveniji bo potekal kar v sedmih krajih, in sicer v Ljutomeru, Brežicah, Kopru, Izoli, Novi Gorici, Ljubljani in Mariboru. Noč raziskovalcev je sofinancirana s strani Evropske komisije v okviru EU programa Marie Skłodowska-Curie, katerega primarni cilj je promovirati poklic evropskih raziskovalcev.

Dogodek je odprt za širšo javnost in lahko pritegne prav vsakogar! Oglej si, kako stvari delujejo in kakšen pomen imajo za naša življenja. Sodeluj v poskusih, delavnicah, ogledih in uživaj v druženju. Spoznaj različne vidike poklica raziskovalca, ki odpirajo vrsto kariernih možnosti.

Več informacij o samem projektu je na voljo na www.znanostzazivljenje.si. Tukaj si lahko ogledaš projekte fakultet Univerze v Mariboru, ki bodo predstavljeni v okviru Evropske noči raziskovalcev.

Vljudno vabljeni!

0 komentarjev

    Napiši komentar