jesenska debatna šola 2017

Debatno društvo Univerze v Mariboru vabi na jesensko debatno šolo 2017! Debatna šola bo potekala prvi vikend oktobra, 7. in 8., v prostorih Mestnega Mladinskega Sveta Maribor.

Prvi dan bodo obravnavane osnovne debatne veščine. Udeleženci bodo lahko prisluhnili predavanjem izkušenih in priznanih debatnih trenerjev Zavoda ZIP in Debatnega društva Univerze v Mariboru. Naučili se bodo osnov javnega nastopanja in retorike, temeljne argumentacijske in negacijske strategije ter spoznali debatni format. Vsakemu predavanju bodo sledile intenzivne vaje za posamezne prvine v majhnih skupinah.

Drugi dan bo namenjen utrjevanju pridobljenega znanja v praksi skozi moderirane in sojene debate na klasične debatne trditve, povezane z aktualnim dogajanjem v Sloveniji in po svetu. Debate bodo sodili izkušeni debaterji in sodniki. Po vsaki debati bodo sodniki učencem nudili povratne informacije in napotke za izboljšanje. Za svojo udeležbo pa bodo udeleženci prejeli tudi potrdila o udeležbi.

Debatni vikend ponuja:

  • 6 predavanj o teoriji debate s primeri,
  • 4,5 ur vodenih vaj za posamezne debatne prvine,
  • 4 debat s sojenjem in sodniško kritiko,
  • predstavitev delovanja debatne skupnosti v Sloveniji in po svetu.

Jesenska debatna šola se bo izvedla prvi vikend v oktobru, 7. in 8. 10. Prijave se odprejo 29. 9. in ostajajo odprte najkasneje do 6. 10. oz. do zapolnitve mest. Prijava je možna tukaj.

Debatna šola je za udeležence brezplačna. Debatna šola je namenjena začetnikom in srednje izkušenim debaterjem, ki se uvajajo v debato na srednješolskem ali študentskem nivoju, v primeru interesa pa vabljeni vsi mladi in mladi po duši, starost in status študenta ali dijaka nista pogoj za sodelovanje!

Izvedbo jesenske debatne šole so omogočili Mestna občina Maribor (MOM) in Mestni Mladinski Svet Maribor (MMSM).

0 komentarjev

    Napiši komentar