Knjižnica znanj

V organizaciji Mkc Maribor kot del projekta Delat grem bo ob koncu januarja potekal še zadnji dogodek v sklopu Knjižnice Znanj – v sredo, 31. januarja, v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Po Murski Soboti, Ptuju, Lendavi in Slovenski Bistrici, se bo Knjižnica znanj ustavila tudi v Mariboru, in sicer v Vetrinjskem dvoru. V sredo, 31. 1. 2018, od 15. do 19. ure boste imeli priložnost ‘prebrati’ različne zanimive žive knjige in spoznati njihove poklicne poti.

Knjižnica znanj je dogodek zasnovan po metodi imenovani Živa knjižnica, ki omogoča osebni stik z različnostjo in nudi varen prostor za dialog, ozavešča ljudi o človeških vrednotah ter spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi. Na Živi knjižnici so knjige ljudje, ki so svojo življenjsko zgodbo pripravljeni deliti z vami. Tokrat bodo v ospredju njihove poklicne poti, znanja in delovne izkušnje.

Kako deluje?
Obiskovalec najprej pristopi do knjižničarja, ki opravi registracijo, izda izkaznico in predstavi nabor knjig. Udeleženec iz knjižnega kataloga izbere eno izmed knjig, ki so na voljo. Ko si izbere knjigo, mu knjižničar knjigo osebno predstavi in ju pospremi v čitalnico – odmaknjen prostor, kjer potekajo branja. Branje poteka v obliki pogovora, kjer knjiga pripoveduje o sebi in svoji poklicni poti, bralec pa knjigi postavlja vprašanja, ki ga v zvezi z njegovo zgodbo zanimajo. Po končanem branju si bralec lahko izposodi novo knjigo. Branje običajno traja od 30 – 45 minut.

Opozorilo! Udeležba na dogodku vam lahko poruši stereotipe in razširi obzorja ter olajša izbiro poklicne poti ali jo celo spremeni.

Knjižnica znanj je del projekta Delat grem in poteka v organizaciji Mkc Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

0 komentarjev

    Napiši komentar