Screenshot_5

Ste se naveličali svojih oblačil, čeprav so še lepa in modna? Ste naveličani tudi trgovskih zvijač, ki vam želijo iz žepa iztisniti čim več denarja? Pridite na drugi CUNJAMI – izmenjevalnico oblačil za mlade. 

Gre za projekt, ki so ga v letu 2017 začeli razvijati mladi v okviru dejavnosti Mladinskega centra DUM. Cilj projekta je spodbuditi mlade k razmišljanju o negativnem vplivu tekstilne industrije na okolje in naše zdravje. Oblačila postajajo vedno večji problem našega okolja. Onesnaževanje se prične že pri pridelavi surovin, nadaljuje se pri njihovi predelavi, proizvodnji končnega izdelka, transportu in zaključi z ogromno količino odvrženih, včasih celo neuporabljenih oblačil.

Kdaj in kje?

Pomladni cunjamiji bodo potekali 27 februarja,  27. marca, 24. aprila in 27. maja v Domu ustvarjalnosti mladih  (Razlagova 16).

Kako deluje?

Vabimo vas, da na dogodek prinesete do 10 čistih, lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov (zlasti tudi oblačila z valete ali maturantskega plesa), ki jih nato lahko zamenjate za oblačila po svoji izbiri. Na cunjamiju bosta sodelovali profesorici in dijaki(-nje) s Srednje oblikovalske šole Maribor ter predstavnica Modne agencije Glamm Models, ki bodo svetovali, ličili in oblikovali zanimive pričeske – za vse obiskovalce cunjamija brezplačno. Več o dogodku in projektu si lahko prebere tukaj.