Movin Europe teden-1

Mobilnost je način življenja. Smo prva generacija, ki ima priložnost študirati, delati in potovati po svetu. Si želiš več informacij o priložnosti študija in prakse v tujini? Potrebuješ motivacijo študentov, ki so že bili na mobilnosti? Potem naredi prvi korak in se pridruži na Mov’in Europe Tednu, kjer boš lahko stopil v stik s tujimi študenti, ki so na Erasmus izmenjavi v Mariboru, izvedel več o ESN društvu in ESN karieri, izvedel kaj več o Erasmus+ mobilnosti in štipendijah.

Univerza v Mariboru v sodelovanju s študentskim društvom ESN Maribor med 15. in 19. 1. 2018 organizira »Mov’in Europe Teden«, s katerim vas želijo informirati o vseh priložnostih, ki vam jih ponuja program mobilnosti Erasmus+.

V ponedeljek, 15. 1., bo potekala delavnica na temo Erasmus, kjer se bo predstavila ESN kariera, razpis in štipendije za študij v tujini, predstavitev Erasmus prakse in zakaj je pri zaposljivosti zaželjeno imeti mednarodno izkušnjo iz mobilnosti v tujini. Vsi, ki se nameravate udeležit delavnice, se prijavite na naslednji povezavi: https://goo.gl/forms/OsAXe9zige25Lzuc2. Delavnica bo trajala približno uro in pol, po tem bo sledila manjša pogostitev s kavo in rogljički.

V torek, 16. 1., in v sredo, 17. 1., ob 18. uri v Vetrinjskem dvoru prirejajo Erasmus TALK, ki so pripravljene po vzoru TED talk. Če potrebujete dodatno motivacijo in pogum pridite, ter poslušajte navdihujoče zgodbe tujih Erasmus študentov in slovenskih študentov, ki so se že vrnili iz Erasmus izmenjave. Vsak, ki bo prišel, bo dobil kuponček, s katerim imate zastonj kavo, čaj ali sok.

V torek, 16. 1., se lahko v večernih urah podružite v Kaosu, kjer prirejajo Erasmus Rock Chill Out in se pomerite v biljardu ali namiznem nogometu s tujimi študenti.

V sredo, 17. 1., v večernih urah društvo ESN Maribor prireja Mug Shot zabavo v KMŠ-ju, kjer bodo Erasmusi praznovali zaključek njihove Erasmus izkušnje.

V četrtek, 18. 1., bosta dva dogodka:
– ob 17. uri v Vetrinjskem dvoru prirejajo Polyglot Cafe, kjer bodo Erasmus študenti poučevali svoje jezika kot so Kitajščina, Španščina, Francoščina, etc.
– ob 18. uri pa bodo v Špilji organizirali družabni večer, kjer se boste lahko pomerili v mnogih družabnih igrah, ki jih ponuja društvo Špilja. Potrebna je prijava na dogodek na naslednji povezavi: https://goo.gl/forms/l2DzAxwpvHFJuApQ2. Število mest je omejenih na 20.

V ponedeljek boste lahko na delavnicah prevzeli kupone, na katerih boste zbirali žig za udeležbo na dogodkih (delavnica, Erasmus talk, board games, polyglot cafe), in vsak, ki se udeleži vsaj dveh dogodkov bo imel v petek, 19. 1., zastonj kosilu v EAT SMARTU na Smetanovi in se lahko poteguje za zastonj Pub Crawl karto, ki bo v petek, 19. 1., ob 21.00 s tujimi Erasmus študenti.

Movin Europe teden-2

0 komentarjev

    Napiši komentar