foto_Poletna_šola_AAI_2017

Društvo za Združene narode za Slovenijo organizira poletno šolo Academia Aestiva Internationalis, ki bo tokrat naslovljena Globalna okoljska politika: prilagoditev vs. ublažitev in bo potekala med 1. in 8. julijem v Ljubljani.

 

Academia Aestiva Internationalis bo osvetlila številne najbolj pereče teme, ki se dotikajo okoljskih politik – vse od največjih vprašanj glede okolja, pravnih vidikov, prizadevanj OZN, onesnaževanja, obnovljive energije ter do ekonomskih vprašanj in človekovih pravic. Nadalje bo osvetlila okoljsko dimenzijo razvojne agende 2030 in se ozrla na onesnaževanje in upravljanje z odpadki. Soočena s kompleksno in večstransko krizo, se bo poletna šola osredotočila na dekonstrukcijo okoljske problematike do njihovega bistva.

Sodelujoči na poletni šoli se bodo med 1. in 8. julijem v Ljubljani poglobili v predavanja, delavnice in debate, ki jih bodo izvajali strokovnjaki s številnimi in bogatimi izkušnjami na svojih področjih dela in raziskovanja.

Udeležba na poletni šoli Academia Aestiva Internationalis je brezplačna in organizatorji bodo poskrbeli za sofinanciranje namestitve za tujce, odmore za kavo in brezplačen prevoz po Ljubljani. Organiziran bo tudi enodnevni izlet, ki bo brezplačen za udeležence.

Študentje, mladi prostovoljci in aktivisti, vabljeni k prijavi! Rok za prijave je 1. junij 2017. Število mest je omejeno. Prijavljeni bodo obveščeni o izbiri do 10. junija 2017.

Več informacij je mogoče najti na spletni strani.

foto_poletna_šola_AII_2017

0 komentarjev

    Napiši komentar