foto_student_cuts

Vabljeni na že 6. mednarodni filmski festival Student Cuts, ki bo potekal 31. maja in 1. junija 2017 v mariborskem Vetrinjskem dvoru!

 

Student Cuts je mlad filmski festival, ki se je v 6 letih razvil v festival mednarodnih razsežnosti. Festival je namenjen mladim ustvarjalcem, ki svoj prostor pod filmskim soncem še iščejo. Ponujajo jim zatočišče in hkrati priložnost, da so opaženi. Vsi filmi na festivalu so ustvarjeni brez profesionalne pomoči, zato so filmi pokazatelji dela mladih, ki imajo v sebi ogromno domišljije, ustvarjalnosti, volje da izrazijo svoje mnenje in seveda veliko zanimanje za filme. Zaradi takšnih ustvarjalcev lahko na festivalih uživamo v edinstvenih in drugačnih zgodbah, polnih mladostniške energije, raznolikosti in idej. Filmi gledalcem omogočijo vpogled v različna lokalna okolja in spoznavanje vsakdanjih tem z drugih perspektiv.

Na festival je bilo prijavljenih 2505 filmov iz 106 držav sveta.

31. maja in 1. junija bodo v Vetrinjskem dvoru v Mariboru prikazani najboljši prijavljeni filmi. Ogledali si boste lahko sekcijo slovenskih filmov, tekmovalni program in netekmovalni program filmov, ki so bili predvajani na drugih festivalih. Program festivala bo zajemal tudi predavanja in delavnice priznanih filmskih ustvarjalcev in strokovnih gostov ter podelitev nagrad.

foto_student_cuts_1

Za več informacij lahko obiščete spletno stran ali Facebook stran.

Vstop je prost. Vljudno vabljeni!

0 komentarjev

    Napiši komentar