Za vse športne navdušence – Just Sport

Si eden izmed tistih študentov, ki poleg študija najde čas tudi za tek, kolesarjenje, plavanje, obisk fitnesa ali katerokoli drugo športno aktivnost, ki te veseli? Verjetno si tudi ti mnenja, da je ukvarjanje s športom pomemben del zdravega življenjskega sloga. Žal pa dandanes tudi na »rekreativce« preži nekaj, čemur pravimo doping …

Doping v športu je že zdavnaj presegel meje profesionalnega, tekmovalnega športa. Mediji poleg odmevnih zgodb o pozitivnih dopinških primerih znanih športnikov vedno več poročajo o primerih hudih bolezni (npr. jeter) ali celo smrti (npr. zaradi srčne kapi) po uporabi nekaterih prehranskih dopolnil. Mnoga prehranska dopolnila so s trga morali umakniti, nekatera je kljub znanim neželenim učinkom še vedno mogoče kupiti preko spleta, za večino sploh ne vemo, kakšne stranske učinke lahko pričakujemo … Ste lahko prepričani, da je proteinski shake po treningu zdrava izbira?

Šport v današnjem svetu odpira mnoga vprašanja, tudi kadar predstavlja zgolj prostočasno aktivnost. Odgovore na mnoga izmed teh lahko dobite na izobraževalnem protidopinškem seminarju za udeležence različnih rekreativnih vadb in množičnih prireditev, ki bodo potekal v sredo, 14. 3. 2018, s pričetkom ob 17. uri v Univerzitetnem športnem centu Leona Štuklja, ki ga organizira SLOADO (Slovenska antidopinška organizacija).

Na dogodek, ki je sicer brezplačen, je potrebna predprijava na http://www.sloado.si/kategorija/izobrazevanje-rekreativci .

Vljudno vabljeni!

Just Sport

0 komentarjev

    Napiši komentar