Delovna komisija za obštudijske zadeve je ena izmed stalnih komisij pod okriljem Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Poslanstvo komisije je študentom Univerze v Mariboru omogočiti kakovostno preživetje obštudijskega časa ter študente z organiziranimi aktivnostmi na splošno spodbujati k športni aktivnosti in zdravemu življenjskemu slogu. To jim omogočamo s kvalitetnimi in raznolikimi projekti, vse aktivnosti pa so za študente Univerze v Mariboru brezplačne.

Komisijo sestavljajo predsednik in člani komisije. Srečujejo se na sestankih, na katerih se dogovarjajo o začrtanih projektih ter o sami izvedbi le teh. Pri izvedbi sodelujemo z različnimi društvi, klubi, plesnimi šolami, itd. Potrudimo se tudi, da za študente zagotovimo praktične sponzorske nagrade, ki so jih študentje vedno veseli.

Projekti, ki jih Stalna delovna komisija za obštudijske zadeve ŠS UM izvaja oziroma pomaga pri izpeljavi so veliki tradicionalni koncert Gremo na prvi rok, ki je vsako leto odlično obiskan. Študentje se ob vstopu v novo študijsko leto zabavajo ob dobrih glasbenih skupinah. Kot že samo ime pove, pred zimskim izpitnim obdobjem organiziramo Predizpitni maraton aerobike, kjer vaditelji z različnimi vajami ob glasbi vodijo študente. V jesenskem in zimskem času se odvija Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru, ekipe posameznih fakultet se pomerijo v košarki, nogometu ali odbojki. Liga se zaključi v spomladanskem času, kjer se igra finale in kjer dobimo najboljše univerzitetne ekipe. Maraton aerobike ob dnevu žena – študentke se ga rade udeležijo in sprostijo po zaključku izpitnega obdobja. Pri projektu Teden zdravja obeležimo Svetovni dan zdravja, ki ga praznujemo 7. aprila. Vse aktivnosti so skoncentrirane v tednu  dogajanja, zajemano pa zelo raznolike dejavnosti. Pred zasluženimi poletnimi počitnicami v okviru Festivala Lent organiziramo Študentsko tekmovanje v raftih Univerze v Mariboru. Študentje v ekipah tekmujejo, kdo bo najhitrejši na reki Dravi. Predvsem pa je pomembno druženje med študenti.

Stalna delovna komisija za obštudijske zadeve ŠS UM pripravlja projekte, ki so namenjeni članom Študentskega sveta Univerze v Mariboru ter prodekanom študentom. Ti projekti so Izobraževalno – motivacijski vikend ŠSUM, Zaključno druženje ob koncu koledarskega leta, različne ekskurzije, itd. Namen projektov je povezovanje študentskih predstavnikov ter motivacija za nadaljnje delo. 

   DSC_3488-2

 

Andrej Šajher
predsednik Stalne delovne komisije za obštudijske
zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru

T: +386 31 893 235
E: andrej.sajher@student.um.si

 

       13580673_1033928610058039_7400974190992185382_o

Gremo na prvi rok 2017

Študentsko tekmovanje v raftih UM

Finale Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru

Teden zdravja 2016