ZASEBNOST

Izjava o zasebnosti in drugo
Datum objave: 25. 5. 2018

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo, ko obiščete našo spletno stran, izpolnite prijavni obrazec na spletni strani oz. se izrecno strinjate z obdelavo podatkov v namen obveščanja (e-novice, obveščanje o dogodkih ipd.).

Upravljavec osebnih podatkov

Univerza v Mariboru
Študentski svet UM
Slomškov trg 15
2000 Maribor​

e-naslov: studentskisvet@um.si
tel.: 02 235 55 218

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Da bi lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljali, hranili in obdelovali za določene namene, potrebujemo vašo privolitev.

Soglasje o varovanju in obdelavi osebnih podatkov

Osebni podatki in namen obdelave

Upravljavec za prijavo uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da vam pošilja elektronsko pošto zgolj, če se izrecno strinjate, da želite prejemati elektronska obvestila – z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

E-novice

V primeru, da želite prejemati elektronska obvestila (e-novice, obveščanje o dogodkih ipd.) od vas potrebujemo izrecno privolitev preden izberete potrditveno polje na spletnem obrazcu.

Z izpolnitvijo in potrditvijo spletnega obrazca posredujete upravljavcu naslednje kontaktne podatke:

– E-poštni naslov

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji spletnega obrazca, potrebujemo izključno za namene obveščanja o aktivnostih in novostih Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani na spletnem obrazcu kliknete potrditveno polje in vnesete vaš e-naslov.

Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete, in sicer tako, da zahtevek pošljete s klikom na potrditveno polje ODJAVA na koncu vsakega elektronskega obvestila ali po elektronski pošti upravljalcu. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Čas hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (pošiljanje vsebin za namene obveščanja). Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

Piškotki

Naše spletno mesto www.ssum.um.si uporablja piškotke. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Uporaba piškotov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našim spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete v zavihku Zasebnost. Piškotke uporabljamo izključno z namenom dolgoročnega izboljšanja izkušnje obiskovalcev in uporabnikov.

Naše spletno mesto zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev. Z našim orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem, s katerega spletnega mesta ste prišli, s katerim iskalnikom in ključnimi besedami ste nas poiskali, katere strani ste si ogledali na našem spletnem mestu ter katere dodatke, kakšno širino in višino uporablja vaš brskalnik.

Poleg tega zbiramo običajne informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, na primer naslov IP, vrsto in jezik brskalnika in čas dostopa. Ti podatki se zbirajo izključno za potrebe vodenja statistike obiskanosti našega spletnega mesta in so anonimizirani.

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Prednosti piškotkov

Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in nam omogočajo, da spletno stran in njene vsebine prilagajamo vašim potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Spodaj najdete preglednico, v kateri so navedeni vsi piškotki, ki se uporabljajo na naših spletnih mestih, s pojasnilom, čemu so namenjeni.

 Vir piškotka Ime piškotka Namen Trajanje
Google Analytics _ga Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami 2 leti
Google Analytics _gat Ne zbira podatkov o obiskovalcu, temveč le omejuje število zahtev za dostop. 30 min
Google Analytics _gid Zabeleži čas trajanja obiska Trajanje seje

Čas hrambe piškotkov

Odvisno od vrste piškotkov. Piškotki seje potečejo, ko zaprete spletni brskalnik. Z več informacij o trajanju piškotkov glejte zgornjo tabelo.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Z dovoljenjem uporabe piškotkov se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi. Univerza v Mariboru oz. Študentski svet Univerze v Mariboru kot upravljalec spletne strani zbranih podatkov ne deli s tretjimi osebami, do njih pa za  zagotavljanje, vzdrževanje, zaščito in izboljšanje storitev, razvoj novih storitev ter zaščito podjetja in uporabnikov, lahko dostopa Google.

Sami se morate odločiti, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, vendar nam z dovoljenjem piškotkov omogočate, da dobimo pregled nad uporabo ter, da spletno stran dolgoročno prilagajamo vašim potrebam. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v zavihku Zasebnost.

Več informacij o vaših pravicah lahko preberete tukaj.