Pridruži se nam na dnevu odprtih vrat za kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti, ki bo v sredo, 21. 7. 2021, ob 11. uri. Na dogodku bomo odgovarjali na tvoja vprašanja. Povezavo do dogodka na najdeš TUKAJ!  (koda za pridružitev je pni6fjs).

ZA NAMI STA DVE LETI IZVEDBE KREDITNO OVREDNOTENE OBŠTUDIJSKE DEJAVNOSTI

“Na Univerzi v Mariboru že dve leti izvajamo kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti, med katere spadajo tudi dejavnosti športa. Odzivi študentov so izredno pozitivni, kar se kaže v vedno večjem številu prijavljenih na določene športne aktivnosti. V preteklem študijskem letu je bila zaradi epidemije covid-19 situacija nekoliko drugačna, a so bile dejavnosti kljub temu korektno izpeljane. Študenti so bili z načinom izvedbe zelo zadovoljni. Želim si, da bi se te dejavnosti nadaljevale.”

Dr. Silvester Lipošek,
izvajalec učne enote

KAKO JE BILO? PREBERI VTISE!

S študenti smo se dobivali v okolju MS Teams. Vadba je potekala po pripravljenih tedenskih programih. Srečanja smo koristili za deljenje
mnenj in pobud. Veseli me, da so študenti izkazali pozitiven odnos do dejavnosti. Nenavadno študijsko leto je pri športu pokazalo, da študenti še vedno radi gredo v naravo in so pripravljeni narediti nekaj zase. Za boljše
počutje, za dober občutek. In vse to tudi deliti s sorodniki, prijatelji, znanci. Lepo!

Pred. Peter Sitar,
izvajalec učne enote

Glede na nabor raznolikih predmetov kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti (KOOD), prostovoljne izbire, prilagodljivih urnikov ter
super akademske ekipe je KOOD odlična izbira za popestritev študija, za spoznavanje študentov ter pridobivanje dodatnih ECTS točk. Po opravljanju 2 KOOD predmetov v letu 2019/2020 nameravam KOOD v svoj študij vključiti tudi v prihodnje.

Nina, študentka

V okviru kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti sem v študijskem letu 2019/2020 obiskoval nogomet. Bila je najboljša odločitev, odkar sem se vpisal na faks, saj sem vse leto zelo užival in spoznal veliko novih ljudi. Predvsem bi rad pohvalil profesorja Pajtlerja, ki je poskrbel za zelo kakovostno ter zabavno izvedbo. Obštudijsko dejavnost bi vsekakor priporočal vsem študentom, saj je zelo zelo zabavno, poleg tega pa pridobiš še 3 ECTS točke.

Anže, študent

Človekove pravice so del našega vsakdana. Čeprav na njihovo pomembnost velikokrat pozabimo, je poznavanje le-teh zelo pomembno ne samo za pravnike ampak za vse, ki se z njimi še niso srečali. V učni enoti Izobraževanje za človekove pravice imajo študenti odlično priložnost pobliže spoznati pravice, ki so zagotovljene vsem ljudem. Predavatelj na zelo zanimiv način predstavlja pomembne pravne akte in študente vključuje v razne konference in srečanja. Delo je zelo razgibano, študenti sodelujejo v številnih debatah in razmišljajo o problematiki uveljavljanja pravic po svetu.

Onja, študentka

Moja osebna izkušnja s tem predmetom je bila dokaj pozitivna. Predmet me je uspel prepričati k večji fizični aktivnosti in k piljenju svojih spretnosti. Posebno pohvalo lahko namenim izvajalcu predmeta, ki je namenil veliko pozornost uskladitvi urnikov.

Adriano, študent

KOOD 2021 brošura