V življenju sem se naučila, da je božična čarovnija mogočna, a je moč v naših srcih še bolj čarobna. Naša zmožnost, da se imamo radi, da vnesemo upanje v svoja življenja in življenja drugih, so največja darila, ki jih lahko podarimo in prejmemo.

Praznični dnevi so bili, ko smo bili otroci, še večji vir veselja. Ure, ki smo jih preživeli z družino ter prijatelji in si z njimi delili čas počitka in igre, so verjetno eni izmed najlepših spominov na naše otroštvo. Sama namreč vsakič, ko pomislim na dragocene trenutke, vedno pomislim na vtise preteklih božičnih praznikov. Na trenutke, napolnjene z obdobjem čudežev in veselja, okrasitev drevesca, pisanje pisem Božičku in seveda, peka piškotov. To so bili časi, ki smo jih brezskrbno preživljali v krogu najdražjih.

Zdaj, ko pišem to, se zavedam, kaj je božič pomenil takrat in kaj pomeni danes. Včasih je to pomenilo čas, ki je bila poln vznemirjenja zaradi prihoda Božička in skrbno obešenih nogavic ob dimniku. Včasih je Božič imel drugačen pomen. Danes ga imam rada in dojemam kot vzdušje velike pomembnosti, saj se zdi, da so v tem času vsi nekoliko prijaznejši in bolj skrbni. Še vedno mi največ pomeni, da se zberemo skupaj z najdražjimi, saj se to, ob vsem tem odraščanju, zgodi bolj redko.  

Prav to mi daje misliti, da je božična čarovnija res mogočna, vendar je moč v naših srcih še bolj čarobna. Naša zmožnost, da se imamo radi, da vnesemo upanje v svoja življenja in življenja drugih, so največja darila, ki jih lahko podarimo in prejmemo. Božič je resnično čas za delitev daril in tudi praznovanje. A vendar največja darila niso tista, ki so zavita v lep papir in obkrožena z najbolj bleščečimi pentljami. So tista, ki so podarjena z odprtim srcem in ovita v ljubezen.

Vesel božič, podarite to leto tisto kar je najpomembneje – čas in ljubezen.