Glede na trenutno stanje našega življenja, se marsikdo odloča, da bo danes silvestroval sam. Ker je novo leto praznik, ki ga večina preživlja v družbi prijateljev, znancev in družine, je posebej težko, če želite silvestrovat sami.

Ne glede na to, ali boste letošnje novo leto preživeli sami zaradi družbene anksioznosti ali ker ste daleč od družine in prijateljev, smo vam pripravili seznam nekaterih stvari, ki jih lahko počnete sami in si tako popestrite večer. Še preden se boste zavedali, bo ura odbila polnoč, vi pa se boste zabavali še naprej

1. Razmislek o preteklem letu

Zadnji dan leta je odličen čas za samorefleksijo. Če ste sami, imate edinstveno priložnost za iskren introspekcijski razmislek, ki ga v skupini ljudi ne bi mogli izvesti. Čestitajte si za uspehe in dosežke, ne glede na to, ali so bili veliki ali majhni.

Če pa se leto 2021 po vašem mnenju ni izteklo najbolje, razmislite, kaj je bilo neprijetno in neugodno, predvsem pa razmislite o tem kako se lahko naslednje leto izboljšate. Ne pozabite, da ima vsakdo na poti do svojih ciljev tudi neuspehe, pomembno je, da slednje premagate.

2. Preberite knjigo

Če ste oseba, ki obožuje mirne večere doma, lahko tudi zadnji dan tega leta preživite z dobro knjigo in čajem. Izberite knjigo, ki je nikakor ne morete odložiti, in preživite noč ob branju.

3. Filmski maraton

Zadnji večer leta lahko preživite ob gledanju vaših najljubših serij/filmov. Prižgite si televitzijo, vzemite vaše najljubše prigrizke in si oglejte izbiro po želji. To lahko narediš tudi s prijateljem, saj se lahko s pomočjo platform za povezovanje, povežeta in si tako ustvarita skupno večerno vzdušje.

4. Uživajte v najljubši hrani

Preživite večer ob kuhanju, ali enostavno – že pripravljeni hrani, ki jo imate radi. Če ste ljubitelj sladic lahko poskusite najti in narediti nekaj posebnega, nekaj novega. Izkoristite zadnji dan v letu, da se naučite nekaj novega.

5. Določite cilje za leto 2022

Nekateri imajo radi novoletne resolucije, da pa je bolj zabavno, pa si lahko zastavite zanimive cilje, ki jih dejansko želite uresničiti. Zdi se, da gre za isto stvar, vendar vas “cilj” spodbuja, da nekaj začnete početi, medtem ko “resolucija” običajno pomeni, da nekaj prenehate početi. Ni nujno, da so vaši cilji veliki. Morda se želite udeležiti tečaja tujega jezika, prebrati več knjig ali se naučiti pripravljati testenine iz nič. Razmislite o življenju, ki ga želite imeti leta 2022, in si zapišite cilje, ki vam bodo pomagali to življenje doseči.

Ni pomembno kaj počnete zadnji dan v letu, pomembno je le to, da v tem kar delate neizmerno uživate. Pomembno je, da ko boste pogledali nazaj v leto 2021, bo tudi zadnji dan, del tistih lepih spominov.