Posnemi fotografijo, ki predstavlja, kaj Evropa pomeni tebi, in jo objavi na svoj Instagram profil. Šest zmagovalcev bo prejelo diplomo in vabilo na spominski dogodek oktobra letos v Strasbourgu. Izbrane fotografije bodo razstavljene v prostorih Sveta Evrope.

Na fotografskem natečaju v počastitev  70. obletnice Sveta Evrope lahko sodeluje vsak državljan ene izmed članic Sveta Evrope, ki je dopolnil 13. let.

Izberi eno ali več od naštetih tem, fotografiraj in deli na Instagramu! Sodeluješ tako, da uporabiš oznako #MakingEurope2019 in oznako kategorije: #people, #places, #moments, #challenges, #blackandwhite. Hkrati označi Instagram profil Sveta Evrope: @councilofeurope.

Posnetke o tem, kaj ti pomeni Evropa, lahko objaviš na Instagramu do 30. aprila 2019

Žirija bo med najbolj všečkanimi fotografijami izbrala zmagovalce na podlagi kvalitete in kreativnosti fotografije. V vsaki kategoriji bo izbrana ena zmagovalna fotografija in en skupni zmagovalec.

Vseh šest zmagovalcev bo razglašenih 30. junija 2019. Prejeli bodo diplomo Sveta Evrope. V Strasbourg bodo povabljeni na podelitev diplome na spominskem dogodku ob 70. obletnici Sveta Evrope v oktobru 2019. Poleg tega bodo v Strasbourgu njihove fotografije, skupaj z izbranimi ostalimi najboljšimi, tudi razstavljene.

Več informacij na spletni strani Sveta Evrope: https://70.coe.int/photo-competition.