ZPM Maribor že vrsto let organizira neprofitne počitniške programe, ki vključujejo razne športno–rekreativne dejavnosti, ustvarjalne delavnice ter pestre zabavne in druge programe.

Za leto 2019 sta objavljena dva razpisa:

  • Razpis za prostovoljce – spremljevalce na letovanjih, s katerim vabimo k sodelovanju vzgojitelje in športno-rekreativne vzgojitelje, ki bi želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki na letovanju v VIRC Poreč, na Domu Miloša Zidanška na Pohorju ali v Marburgu. Več informacij tukaj!
  • Razpis za prostovoljce za delo z otroki in mladostniki v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM), s katerim vabimo prostovoljce za programe, ki jih izvajamo v Mariboru med šolskim letom in počitnicami. Pridružite se nam lahko pri naslednjih vsebinah za spodbujanje ustvarjalnosti in dejavnega preživljanja prostega časa otrok in mladostnikov: ustvarjalnih delavnicah, počitniških dejavnostih, prireditvah, kot animatorji na rojstnodnevnih zabavah in dejavnostih v programih varstva okolja in ohranjanja narave ter informiranje v INFO-DUM-u. Več informacij tukaj!

K sodelovanju so vabljeni prostovoljci ne glede na njihovo strokovno usmerjenost, status ali spol, pomembno je, da izpolnjujejo navedene pogoje v razpisu in da so pripravljeni nekaj svojega prostega časa nameniti počitniškemu prostemu času otrok.

Informacije, razpis in prijavnice so objavljene na spletni povezavi.

Projekt Cunjami – izmenjevalnica oblačil za mlade

V okviru delovanja Mladinske centra DUM, ki je del programov Zveze prijateljev mladine Maribor, nadaljujejo z izvajanjem projekta CUNJAMI – izmenjevalnica oblačil za mlade. Namenjen je ozaveščanju mladih o problemih tekstilne industrije in njenemu vplivu na okolje, predstavitvi drugačne, bolj odgovorne miselnosti v odnosu do lastnega zdravja in našega planeta ter dobrih praks, ki jih lahko apliciramo v vsakdanjem življenju.

Osrednji dogodek je vsak mesec izmenjevalnica oblačil, vedno pa bo potekal tudi spremljevalni program (predavanja o tekstilni industriji in njenem vplivu na okolje, o potrošniški naravnanosti trženja oblačil, delavnice predelave starih oblačil, modna revija in tako naprej).

Informacije in datumi dogodkov so objavljeni na spletni strani.